Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:58
sizden5
Abone

Şehvet nasıl azaltılır

Şehvet nasıl azaltılır

BAYkeskin
18 yaşındayım bekarım 5 vakit namaz kılıyorum cünüp olmasam dahi 1-2 günde bir boy adesti alırım sorun şu eli ile ihtilam olmuyorum(Mastrbasyon yapmıyorum) dinen bunu büyük bir günah olduğundan dolayı son 2-3 gündür aşırı cinsellik düşünüyorum gece ihtilam olsam rahatlarım fakat o da olmuyor her ne kadar bunu kafamda silmeye çalışamda olmuyor bugün mübarek ramaz ayının 19.günü peygamber efendimiz buyuyor ki oruç tutmak şehveti kırar fakat bende 2-3 gündür oruç tutmam rağmen şehveti kırmıyor ve eli ile ihtilam da olmuyorum büyük bir günah olduğundan din kardeşlerim bana bie yol yordam söyleyin şu durumdan kurtulayim

Okudunuz mu?  Muta nikahını hz. ömer mi yasakladı?

Yorum: Şehvet nasıl azaltılır

arifselim
Bu düşünceler ve hisler aynı zamanda psikolojik olarak da değerlendirilebilir. Yani sabırlı olur ve nefsine hakim olursan bir süre sonra bu istekler rayına oturacaktır. Bunun için ve orucun etkileri için sabır, sebat ve iradeye sahip çıkılması gerekir.


Yorum: Şehvet nasıl azaltılır

Mertalgun
youtube’da pornografinin zararları veya mastürbasyonun zararları diye arama yap, karşına bir sürü bilimsel içerikli video çıkar. bu videolar kısa, açıklaması rahatça anlayabileceğin bir biçimde hazırlanmıştır. en azından bunların bilimsel anlamda neden zararlı olduğunu bilirsen Allah’ın bize bunları neden yasakladığını mantıken biraz olsun kavramış olursun.

Okudunuz mu?  Rüya tabirlerine bakmak kötü bir şey mi

bunun dışında malum bölgeye soğuk su tut. çünkü normalde şehvet zamanlarında oraya kan toplanıyor ancak soğuk su kanı dağıtır ve isteği bir nebze giderir.

arkadaş çevren ve ilgi alanların dinle alakalı olsun. mesela arkadaş ortamında sürekli cinsellikten bahsedilse, açık saçık olmasa da arkadaş ortamında kız olsa, girdiğin sitelerde, okuduğun gazetelerde dikkatsiz davranıp müstehcen kadın fotoğraflarına maruz kalsan bunlar cinsellik anlamında çağrışım yapar, bilinçaltına sızan bu unsurlar seni mastürbasyona iter ve belki de hiç ummadığın birisi yüzünden yine mastürbasyon yaparken bulursun kendini ama neden mastürbasyon yaptığının veya hangi kızdan ötürü mastürbasyon farkında bile olmazsın.üzgünüm ama bunlar gerçek. bu yüzden bilinçaltına sızan şeyler konusunda dikkatli ol. ilgi alanlarına gelirsek seni Allah’a yaklaştıracak şeyler yap. mesela kuran’ı öğren, anlamaya çalış, din içerikli kitaplar oku, youtube’da hayalhanem, sözler köşkü gibi dini şeyler anlatan gençleri dinle, zihnini meşgul edecek başka aktivitelerin ve rutinlerin olsun örneğin kitap okumak, resim yapmayı öğrenmek, ingilizce/arapça/rusça/çince vs öğrenmek gibi. Yalnız kalmamaya özen göster; ya ailenle otur ya da çık gez biraz.

Okudunuz mu?  Kim inanarak ve Allahtan sevap umarak Ramazanda oruç tutarsa geçmiş günahları affedilir

çok yeme. eğer sofradan doyarak kalkarsan şehvete kapılma riskin artar. az ve öz yemelisin, doyduğunu hissetmemelisin.

uyku düzenin namaza göre olursa çok faydası olur. akşam 11 gibi uyusan sabah namazıyla beraber güne başlasan manevi anlamda bir arınmışlık hisseder kendine gelirsin. sabah hava aydınlandığında o içeri dolan hava insan ruhu için çok faydalı mesela, peygamberimiz (sav) tavsiye eder. ben mümkün olduğunca evimizin yakınındaki camiye gidiyorum, sabahın o verdiği huzur gün boyu beni Allah’a daha yakın hissettiriyor.

Okudunuz mu?  Şeytanın azabı

bu tavsiyeleri ciddiyetle dikkate alıp uygularsan ilk başta %100 işe yaramayacaktır belki ama bir nebze olsun seni kurtaracak. zamanla nefsin karşısında daha güçlü olacaksın ve nefsiyle savaşan birçok genç gibi sen de artık %100 veya %100’e yakın bir oranda bu musibetten kurtulmuş olacaksın.

Okudunuz mu?  Gusül sonrası vücutta yapışmış görünen maddeler

Yorum: Şehvet nasıl azaltılır

Çaylak2017
Ben bile şu yaşımda evlenemediğim için aşırı şehvetten muzdaribim. Mesela dün Cuma’dan çıktım süpermarkete gideceğim; işhanının önünde iki kadın kolsuz dekolteli dar t-shirtle oturmuş; kafamı eğe eğe kapıdan geçtim. At gözlüğü takıp sokağa öyle çıkmak lazım bu devirde. Televizyonu zaten seyretmiyorum; sadece internetten kendi seçtiğim film ve dizileri seyrediyorum. Ama hiç bir yere gidesim gelmiyor. İşyerinde kadın çalışmıyor çok şükür.

Okudunuz mu?  Duadaki yerlere dilim dönmesse ve bende tekrardan okumasam kabul olur mu ?

Mastürbasyonun gühan olduğunu biliyorum; ama hiç bir şeye konsantre olamıyorsak, devamlı aklımıza cinsellikten başka bir şey gelmiyorsa ve uyku bile tutmuyorsa "Ehven-i şer" deyip mastürbasyon yapılabilir mi? En azından günahı daha mı az olur? Oruç tutun diyeceksiniz, ama mide rahatsızlığım dolayısıyla maalesef oruç da tutamıyorum. Evlilik de imkansız görünüyor.

Okudunuz mu?  Kadınlarda İhtilâm Nasıl Olur?

Acaba doktorun yazabileceği bir ilaç var mı? Böyle bir şey duyan kullanan varsa bilgilendirebilir mi?


alfa
MERHABA

Şevhetinizi azaltmanız için, nafile oruç tutabilirsiniz. Ayrıca bir doktora danışabilirsiniz. Bazı doktorlar, ergenliğe giren çocuk veya evli olmayan büyüklerin haftada 2-3 defa yapmasını istiyor… Ama teşvik etmek istemem.

Okudunuz mu?  Bir kimse bize biri hakkında kötü birşey söylese ve bizde bu sözler üzerine cevap verirsek kul hakkı olurmu?

Uğur5
SELAMUNALEYKÜM

5 vakit Namaz kılıyorum Allah’a binlerce kez şükürler olsun Kuran okuyorum 2 ay oldu öğreneli benim sorunum şudur benim bazen şehvetim çok kabarıyor özellikle evde tek kalmamaya çalışıyorum uykuya dalıcakken şeytan aklıma pis şeyler sokuyor bazen zor durumlar geçiriyorum uykula dalıcakken gözüme kadınlar geliyor huşum bozuluyor el ile tatmin olmak istemiyorum çok pişman oluyorum sonra bunun çaresi oruç tutmak gözleri sakındırmak bunları yapıyorum fakat bazen çok zorluyor ne yapmalıyım yaşım 16 Allahın rahmeti ve bereketi üzerinizde olsun bu zor sınavda bana yardım edin İnşAllah

Okudunuz mu?  İstiğfar sayısı ne kadar olmalı?

Hoca
Şehvet galebe çalıp zina endişesi olduğu durumlarda caiz olabilir


Kayıtsız Üye
Kardeş Allah yardımcın olsun bu illetten kurtulamazsın herkez kendince bişeyler söylemiş hepsinden Allah razı olsun ama bunun tek çaresi evlenmeeeeeek başka da yolu yok ne yaparsan yap….


sehveti azaltan seyler, şehvetim çok fazla ne yapabilirim, şehvet nasıl azaltılır

Bu kategoride yer alan Alafranga Tuvalet Büyük Abest Konusunda. Birçoğumuz Aynı Sorunu Yaşıyor Olabilir... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şehvet nasıl azaltılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.