Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden91
Abone

Heykel ve resim ile ilgili dinimiz ne emrediyor

Heykel ve resim ile ilgili dinimiz ne emrediyor

gökhan123
sa kardeslerim.Ben heykel ve resım ıle alakalı dınımız ne emredıyor.Kuranda ve hadısı serıflerde ne gecıyor.En ınce ayrıntısına kadar ogrenmek ıstıyorum.Gunah mıdır vb.Allah razı olsun sımdıden.


Cevap: Heykel,resim

karadamlalar
aleykum selam kardeşim, ayetlerde resimin yasaklandığı ile ilgili bir bilgi var mıdır ben bilmiyorum Allahu alem yoktur fakat Rasulullah(sav) ın sahih sünnetinde "Tüm musavvirler ateştedir" hadisi ve bunun gibi pek çok hadis ve de pek çok uygulama nakledilmiştir, ruhu olan canlıların suretinin tasvir edilmesi dinimizce haramdır. daha geniş bilgiyi başka kardeşler de ekleyeceklerdir inşaAllah.

Okudunuz mu?  Kıymık batması gusle manimidir

Cevap: Heykel,resim

gökhan123
sagol yorumun ıcın.Baska yorumlarda beklıyorum.


Cevap: Heykel,resim

İsmailAbi
Benim bildiğim kadarıyla putlaştırmaya yöneldiği için haramdır.Haram olmalıdır zatende sanat seni kurtarmaz ki..


Galus
Bu hususta Peygamber (sav)’in birçok sahih hadisleri vardır. :

1- Kıyamet günü bu suretleri yapanlara; yaptığınızı canlandırınız denilecektir.( Buhari )

Okudunuz mu?  Dünya şarabı ile cennetteki şarap aynımıdır?

2- Kıyamet günü Allah’ın en şiddetli azabına maruz olanlar Allah’ ın yarattıklarını taklid edenlerdir.( Müsned Ahmed bin Hanbel)

3- Hazreti Aişe bir gün resimli bir yastık satın aldı. Peygamber (sav) dışardan yastığı görünce içeri girmedi. Kapının önünde ayakta kaldı. Hazreti Aişe (ra) da onun yüzündeki memnuniyetsizliği anladı ve şöyle dedi: Yâ Resûlullah! Allah ve O’nun Resulüne tevbe ediyorum günahım nedir? Peygamber (sav) ona cevaben buyurdu ki: "Yastıktır." Hazreti Aişe üzerine oturup yaslanasın diye senin için satın aldım, dedi. Peygamber (sav) buyurdu ki: "Resim yapanlara azab verilecek, yaptığınızı canlandırınız denilecektir. Sonra şunu ilâve edip buyurdu: İçinde resim bulunan eve melekler girmez".( Müslim c. 4, s. 90)

Okudunuz mu?  Ankarada dindar güvenilir bayan psikiyatr arıyorum

Nevevî, müslim’in şerhinde resimle ilgili görüşünü özetle şöyle ifade ediyor: Bizim mezheb ulemasıyla diğer mezheb uleması diyorlar ki: Canlı varlıkların resmini yapmak şiddetle yasaklanmıştır. Resim yapmanın üzerine büyük vebal terettüp eder. Hakkında büyük tehdidler varid olmuştur. Zira resim yapmak, Allah’ın yaratıcılık işini taklid etmek anlamını ifade eder.

Okudunuz mu?  Manikür Günah Mı?

gökhan123
eyw adamsınız çok sagolun.


heykel

Bu kategoride yer alan Sürekli haksızlığa uğramak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Heykel ve resim ile ilgili dinimiz ne emrediyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.