Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:42
sizden06
Abone

Namaz ve Meditasyon

Namaz ve Meditasyon

Hiss1
Meditasyon nedir? Namaz ile meditasyon aynı şeyler midir?


Cevap: Namaz ve Meditasyon

karadamlalar
"…Kalpler ancak Allahı zikirle mutmain olurlar" Rad/28

meditasyon ruhu rahatlatmak adına yapılan çalışmalardır ve bunlar da (benim bildiğim kadarıyla) budizm gibi spiritualist dinlerin ibadetleridir. Allah yukarıda alıntıladığım ayetteki gibi kendisini zikretmenin huzur verici olduğunu söylemekteyken bir müslümanın bu tip batıl işlere bulaşması aptallıktır.

Okudunuz mu?  Bir Şeyin Haram Olduğunu Bilip Yapmak

Cevap: Namaz ve Meditasyon

Hiss1
Bana sorarsanız, kesin bir hüküm vermişsiniz. Birincisi meditasyona ibadet gözüyle bakmak yanlıştır. Meditasyon başta dediğiniz gibi ruhu rahatlatmak adına yapılan çalışmalardır. Elbette ibadet amacıyla kullanan dinler de vardır ancak genel itibariyle meditasyon bir "çalışma"dır. Son dönemlerdeki araştırmalarıma dayanarak söyleyebilirim ki namazla meditasyon, sınırlı bir açıdan baktığımızda, aynı amaca hizmet ederler. Aralarındaki fark metodlarıdır. Namazda kalp ile, meditasyonda zihin(?) ile yönelme söz konusudur. Yani aslında zikir de meditasyon da huzur vericidir. Bir müslümanın meditasyonla uğraşmasının "aptallık" olduğunu düşünmüyorum şahsen. Cevabınız için teşekkürler..

Okudunuz mu?  İçimdeki küfür düşünceleri yüzünden imanımdan şüphe etmeye başladım

Cevap: Namaz ve Meditasyon

gizlidir123
şimdi

bu hinduist ve budist kardeşler dinlerine adam çekmek için havalı cool tavırlardan yararlanıyorlar.
hem namaz 3 kazandırır meditasyon 1 kazandırır.
namazla :sevap,huzur,ruhsal temizlik
meditasyon:sadece huzur

eğer meditasyon hayırlı bir şey olsaydı kesin Peygamberimiz önerirdi.
peygamberimiz de hep bilime göre konuşurmuş.
namaz dururken ben napıyim meditasyonu 3 kazanmak varken 1 ‘i napıyim

Okudunuz mu?  Namazda sesli Yarabbi Şükür demek namazı bozarmı

ELHAMDULİLLAH
Bu din, yani İSLAM sadece yer yüzünde bize inmiş olan bir din değildir.

İNSAN’lar zaman içerisinde dinlerini tahrif ederken, benzeşen yanlarını ibadet diye kullanmak zorunda kalmışlardır.

Nasıl ki; Mecburiyetler bahsinde namaz kılarken camide taburelere oturup namaz kılınıyorsa, hristiyanlarda zaman içerisinde bunu sıralar haline getirip tüm cemaatin RAHAT İBADET edebilmeleri hakkında sözde İLİM ADAMLARI tarafından FETVA’ları verilerek dinin bozulmasına neden oldukları gibi, Japon’ların saygı ifade ederken kullandıkları RÛKU gibi, Putperest ve Mecusilerin putlara ve ateş’e secde ettikleri gibi…..

Okudunuz mu?  Arsa alım satımında tüyo almak?

Dini gönderen İLAH, dini en mükemmel haliyle gönderirken, O’nu illaki Reforme yada Deforme edeceğim diye uğraşan İNSAN’larında, zaman içerisinde dinlerini deforme edilmiş dinlere benzetmeleri ve dinin aslının yok edilmesine sebebiyet vermelerinden dolayı, benzeşen yönlerini gördüğünüzde tıpkı bizim gibi yapıyorlar ama farklı demenizdeki neden bundan dolayıdır.

Okudunuz mu?  Namaza nasıl başlanır?

Çok kısa bir örnek verelim bu duruma o halde…..

Hristiyanlar A MEEEENNNNNN derler ve uzatırlar….. Onlar uzatırlarda müslümanlar onlardan dahamı aşağı kalır…..???? Elbetteki kalmazlar. Onlarda A MİİİİİNNNNN derler. Hristiyanlarda kilisede ve ayinlerinde bunu yaparlar. Müslümanlarda Camilerinde ve Namazlarında bunu yaparlar. Hiç kimsede bunlara muhalefet edelim. Peygamber Efendimizin(S.A.V.)’in Hadis-i Şerif’leri bunlara muhalefetle ilgilidir demez.

Okudunuz mu?  Erkekte göğüs kıllarını traş etmek caizmidir?

Peki Ne der….????

A MİİİİİNNNNN…..

Bu kategoride yer alan Kuran-ı Kerim Okurken Sinirleniyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz ve Meditasyon Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.