Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:05
sizden4
Abone

Arsa alım satımında tüyo almak?

Arsa alım satımında tüyo almak?

emrenazli
Öncelikle ben arsa alım satım işi yapıyorum .Fakat aklıma bir şey takıldı. Bizim işimiz sürekli duyumla bilgiyle yapılan bir iş. Şehir plancıları veya tapu dairesindeki arkadaşlarımız yer tavsiye ediyor. İmar çıkabilecek yerleri gösteriyor biz de alıyoruz. %100 diye bir şey yok tabi bazen iptali de olabiliyor. Ama genel anlamda iyi paralar kazanıyoruz. Bu tür tüyolarla alım satım yapmak caiz midir?

Okudunuz mu?  Cünüpken oruç tutulur mu? Cünüplüğün oruca zararı var mı?

——

Selamün aleyküm kardeşlerim.. Ben arsa alım satımıyla uğraşıyorum. Bizim işimiz sürekli duyumlarla bilgiyle yürüyen bir iş. Şehir plancısı dostlarımız var mesela. Bu arkadaşlar alım satım için yer gösteriyor şu şu yerlerin değerlenmesi muhtemel diye. Oraları alıp değer yapınca satıyoruz. Kesin net bişiy yok tabi plan değişme vs. olabiliyor ama yüksek ihtimalle kazanıyoruz. Veya imar çıkabilecek yerleri önceden bazı emlakçıklara haber veriyorlar. Örnek veriyorum şehirde 1 milyon kişi yaşıyor ancak bunu 1000 kişi öğreniyor. Bu emlakçılarla zaten biz de çalışıyoruz. Yani biz direkt onlardan bilgi almasak bile emlakçılarla çalıştığımız için onların bilgisinden istifade etmiş oluyoruz.

Okudunuz mu?  Evlenmek için Kız Bulmakta Zorlanıyorum

Bu şekilde yatırım yapmak ve para kazanmak helal midir?

Bu kadar uzun anlatmamın sebebi sorumu net şekilde sorabilmem. Hakkınızı helal ediniz.


Yorum: Arsa alım satımında tüyo almak?

Alettin ve
Kardeş! Biz müslümanlar rüyalarla, rütiellerle ilgileniyoruz. Dualarla sorunlarımızı çözüyoruz.

Böyle sorunlarla işimiz yok.

Okudunuz mu?  Günahımı nasıl telafi edebilirim

Zekatını bizim tarikata verirsen,

Bizim medreseye güzel bir külliye diktirirsen,

Tarikat imamlarımızın maişatını karşılarsan
Kazancın helaldir kardeş!

Şehrin değerlenecek yerlerini tüm şehir halkına ilan etmeyip, bir avuç adama bildirirsen bu diğer şehir halkına, arazisinde şehir kurulacağını bilmediği için satışını ucuza yapan arazi sahibine haksızlık olmuş olmaz mı?

Okudunuz mu?  Eskisi gibi huzurlu olamıyorum

Bana göre bu iş kamu yöneticileri ile üç beş esnaf arasında kurulmuş bir mafya hareketi, bir tür hile.


Yorum: Arsa alım satımında tüyo almak?

emrenazli
Mafya tabiri biraz ağır olmuş kimsenin malı zorla alınmıyor elinden ancak caiz olmadığı konusunda haklı olabilirsiniz. Zaten bu konuda bilgi almak için açtım bu konuyu da . Başka görüşü olan yok mu peki arkadaşlar?

Bu kategoride yer alan Soru : Terzi Aldığı ücreti hak etmişmidir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arsa alım satımında tüyo almak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.