Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:48
missa92
Abone

Evvabin namazında hangi dua okunur

Evvabin namazında hangi dua okunur

Kayıtsız Üye
evvabin namazında hangi dua okunur


Cevap: evvabin namazında hangi dua okunur

Muhasibi
Evvabîn, tövbe eden, sığınan anlamına gelen evvâb kelimesinin çoğuludur. Kur’ân’da beş yerde tekil ve bir yerde de çoğul olarak geçen bu kelime ile peygamberlerin ve sâlih kulların tövbe edip Allâh’a yöneldikleri anlatılır.
Evvâbîn namazı ise, tövbe eden ve Allâh’a sığınanların namazı demektir. Hz. Peygamber’in, akşam namazından sonra altı rekat namaz kıldığı ve bunu tavsiye ettiği rivâyet edilmektedir (İbn Mace, İkâme, 185; Tirmizi, Salat, 202).
Rasulullah, akşam ile yatsı arasında kılınan bu namazı, Kur’ân’da evvabîn diye nitelendirilen sâlih kulların namazı gibi sayılacağını belirtmek maksadıyla "evvabîn namazı" olarak vasıflandırmaktadır. Bunun yanında kuşluk vaktinde kılınan namazın da hadislerde evvabîn namazı olarak vasıflandırıldığı görülmektedir (Müslim, Salâtu’l-Müsâfirîn, 19).

Okudunuz mu?  Kötülerin şerrinden korunmak için dua

Altı rekatlı bir namaz olan evvâbîn namazı, altı rekatın sonunda selam verilmek sûretiyle bir defada kılınabileceği gibi, dört veya iki rekatta bir selam da verilebilir. Ancak iki rekatta bir selam vermek daha iyidir. (İ.P.)


evvabin namazında hangi dualar okunur, evvabin namazında hangi sureler okunur, evvabin namazında ne okunur

Bu kategoride yer alan Başarı ve heyecanlanmamak için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evvabin namazında hangi dua okunur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.