Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:58
missa7
Abone

Ahirette kim kör olarak haşredilecek ?

Ahirette kim kör olarak haşredilecek ?

Kayıtsız Üye
ahirette kim kör olarak haşredilecek ?


Cevap: ahirette kim kör olarak haşredilecek ?

Galus
Taha Suresinin 124. ayetinde Kur’ân’dan yüz çeviren kimselerin kıyamet günü kör olarak haşredilecekleri ifade ediliyor. Kaf Suresi 21. ve 22. ayetlerde ise şöyle deniyor: "O gün herkes maiyetinde bir sevk edici (mahşer yerine) ve şahit olduğu halde gelir. Denir ki muhakkak ki sen bundan habersizdin fakat biz senden örtünü, kapağını kaldırdık ve artık gözlerin keskindir" deniyor. Yani bırakın kör olarak haşir olunmayı gözlerin her zamankinden daha keskin bir şekilde göreceğinden bahsediliyor. Bu ayetleri nasıl anlayabiliriz?

Okudunuz mu?  Aglayan çocukla için dua

Cevap: ahirette kim kör olarak haşredilecek ?

ELHAMDULİLLAH
Taha Suresi 124. Ayet-i Kerime….

< Diyanet İşleri : Her kim de benim zikrimden (Kur’an’dan) yüz çevirirse, mutlaka ona dar bir geçim vardır. Bir de onu kıyamet gününde kör olarak haşrederiz. >

Onlar RAB’lerini göremeyecekler…. Onlar inanmadıklarının kendilerini cezalandırmasından razı olmayacaklar…. Onlar azap gördükçe isyanları artacak ve nihayet NEFS’İ KEMAL BULUP’da…. RAB’bim biz bu cezaya müstehaktık…. El HAK, HAK ETTİĞİMİZLE TECHİZ OLUNDUK diyen müslümanlar için bir kurtuluş yolu açılacaktır….

Okudunuz mu?  Peygamberimizin sevdiği müslümanların isimleri nelerdir?

Kafirler için ise, Onlar asla cezalarından ve azap görmelerinden ötürü kendilerini azaba gönderenden razı olmayacaklar ki; azaba GÖNDEREN RAB’leride onlardan RAZI OLABİLSİN…..

Onlar HAYALLERİNDEKİ RAB’bi bekleyecekler. O RAB gelip, kendilerini azaba duçar edenden İNTİKAM alacak ve onlar oradan kurtulup, cennet ahalisi cehenneme, cehennem ahalisi ise cennete gidecek diye düşünmeye devam edecekler….. NİHAYETİ SONSUZ BİR SÜREÇ İÇERİSİNDE….. EBEDİYYEN cehennem ahalisi olarak kalacaklardır.

Okudunuz mu?  Zina yapmış bir kişi nasuh tövbe edip umreye gitse tövbesi kabül olur mu ve umrenın sevabı nedir?

Biz bundan bunu anladık…. İnşaAllah ve Allahu Alem.

Kaf Suresi 21. Ayet-i Kerime….

Diyanet İşleri : Herkes beraberinde bir sevk edici, bir de şahitlik edici (melek) ile gelir.

Herkes beraberinde bir sevk edici…. Sürücü…. RUH ile ve birde şahitlik edici olmak üzere (MELEK DEĞİL) Rab’bimin vadi üzere CESET ile yani toparlanmış kemikler, et ve deri giydirilmiş her yaptığımızdan haberdar ve şahit olan BEDENİMİZ gelirler…. Ayrı ayrı ancak birlikte olmak üzere….

Okudunuz mu?  Hafız nasıl olunur ?

Kaf Suresi 22. Ayet-i Kerime….

Diyanet İşleri : (Ona) Andolsun ki sen bundan gaflette idin. Şimdi gaflet perdeni açtık; artık bugün gözün keskindir (denir.)

RUH’a yemin ediyor RAB’bim…. Zatında, kendine yeminle….. GAFLETTEYDİN…. O kemikler toparlanacak ve o çürümüş etler yenidenmi dirilecek diyordun…. İşte RAB’bin vaadini karşında sergiliyor…. O gün gaflette ve gördüğüne inanıyordun…. Gördüğüne inanman ve RAB’binin vaadinin hak olacağına inanmaman gaflet perdesinin üzerinde olmasındandı…. Ölmeyeceksin sandın…. Bu gün ise herşey ayan beyan gözünün önündedir. Artık bu gün gafletle değil vaadedilen HAK’kı bizatihi görüyorsun…..

Okudunuz mu?  Komşum Çok Dedikoducu Ne Yapmam Lazım

Kaf Suresi 23. Ayet-i Kerime….

Diyanet İşleri : Beraberindeki (melek) şöyle der: İşte bu yanımdaki hazır.

Beraberindeki CESET yani RUH’un BEDENİ şöyle der….. İşte bu yanımdaki hazır. Melek değil. BEDEN….. Rab’bine tekmil veriyor…. O hazır benim kendisine şahitlik etmeme, Öyle ya; RAB’bi kimseye soru sormayacak… Bedenler anlatacak şahit olmak üzere, RUH’da tasdik edecek…. Öncelikle neden benim hakkımda şahitlik yapıyorsun diye serzenişte bulunsada…. Aldığı cevap çok manidar dır. BENİ KONUŞTURAN RAB’bim KONUŞTURUYOR…..

Okudunuz mu?  7-8 yaşlarındaki bir çocuğa ilk olarak anlayabileceği gibi dini bilgileri hangi kaynaklardan verilmelidir?

Hüküm kesilir ve Hüküm kesindir….

Cehennem vardır Hükümde….. Yada Cennet.

Cehennem varsa hükümde, perçemlerinden tutuldukları gibi cehennemin en dar yerinden cehenneme atılırlar….. Birileride sırat beklerde sırat’da yoktur orada…. Zira Sırat dünyada vardı, ayakları ondan kaymamak üzere lakin sırat’ı dünyada, Rab’lerini ahirette göremediler…..

Okudunuz mu?  Tedavi amaçlı Fitil ilacı orucu bozar mı?

Cennet yurdunun ahalisine gelince…. Selam olsun onlara…. Zira RAB’lerinin RAHMET ve BEREKETİ onların üzerine olmuştur. Onlara melekler bu gün size selam olsun derler. Onlarda birbirlerine selam olsun derler. O ne güzel bir kurtuluştur. O ne güzel bir yurda varış….

İnşaAllah ve Allahu Alem.

Okudunuz mu?  Oral seks organlar çok iyi temizlenirse yapılabilirmi?

kör olarak haşr olacak olanlar, gözleri kör olarak haşrolunacaklar

Bu kategoride yer alan Abdest alırken burun kemiği sızlaması lazım mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahirette kim kör olarak haşredilecek ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.