Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:22
Oruc
Yönetici

Oruçlu iken ihtilam olmanın veya cünüp olarak sabahlamanın hükmü nedir?

Oruçlu iken ihtilam olmanın veya cünüp olarak sabahlamanın hükmü nedir?

Fetva Meclisi
Oruçlu iken ihtilam olmanın veya cünüp olarak sabahlamanın hükmü nedir?
oruçlu iken ihtilam

Oruçlu iken rüyada ihtilam olmak orucu bozmaz, gusletmeyi geciktirerek cünüp olarak sabahlamak da oruca bir zarar vermez. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.)’in Ramazan’da imsaktan sonra yıkandıkları hadis kaynaklarında (Buhârî, Savm, 25) yer almaktadır. Ancak, zorunlu bir durum olmadıkça, hemen boy abdesti alınmalıdır (Fetâvây-ı Hindiyye, Beyrut 1980, II, 203).

Okudunuz mu?  Ağızdan kan gelmesi orucu bozar mı?

Cevap: Oruçlu iken ihtilam olmanın veya cünüp olarak sabahlamanın hükmü nedir?

VESLiHAN
bu hallerde olan kişinin orucunun bozulmadığı söylenmektedir fakat herşeye rağmen gusle dikkat etmek gerekir gusulsüz ibadetlerin özellikle namazın kılınmaması çok günahtır


ihtilam nedir, cünüp nedir, cünüp ne demek

Bu kategoride yer alan Ağda epilasyon yaptırmak oruca engel olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçlu iken ihtilam olmanın veya cünüp olarak sabahlamanın hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.