Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Dar veya içini gösteren elbiselerle namaz kılınabilir mi?

Dar veya içini gösteren elbiselerle namaz kılınabilir mi?

Fetva Meclisi
Dar veya içini gösteren elbiselerle namaz kılınabilir mi?

Kadınların el, yüz ve ayakları dışında kalan bütün bedenleri, erkeklerin de göbekten diz kapağının altına kadar olan kısım avrettir. Buraların, namazda ve namaz dışında yabancılara karşı örtülmesi ve giyilen elbisenin vücut hatlarını belli edecek şekilde dar, tenini gösterecek şekilde ince olmaması gerekir (Kâsânî, Bedaiu’s-Sanâi’, IV, 297). Hz. Peygamber (s.a.s.): Giyinik olduğu halde çıplak vaziyette olanların ahirette cezalandırılacaklarını bildirmiştir (Müslim, Libâs, 37; Ahmed b. Hanbel, Müsned, II/355, 356, 440). Giyinik çıplak olmaktan maksat, giyilen elbisenin vücut hatlarını belli edecek ölçüde dar veya içini gösterecek biçimde şeffaf olmasıdır. Buna göre, altını gösterecek şeffaflıktaki elbise ile kılınan namaz sahih değildir. Dar elbise ile kılınanı ise geçerli olmakla birlikte uygun değildir. (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, I, 274-275).

Okudunuz mu?  Namazdan sonra camide cemaatin musâfaha yapması bidat midir?

Cevap: Dar veya içini gösteren elbiselerle namaz kılınabilir mi?

EHLİMAN
Namazın da kendine göre adabı bulunmaktadır.Bu nedenle çok dar kıyafetler ile içini gösterecek şeffaflıkta olan elbiseler tercih edilmemelidir.Zaten işin aslına bakacak olursak gerek erkek gerek kadın sadece namaz esnasında değil her zaman kılık kıyafetlerine dikkat etmesi gerekmektedir.

Okudunuz mu?  Secde ayeti nasıl yapılır

Yorum: Dar veya içini gösteren elbiselerle namaz kılınabilir mi?

Kayıtsız Üye
– Namaz da giydiğim çorap ta küçük delikler var namazim oluyor mu. Şafii yım

– Hocam benim de yazmalarım şeffaf bazıları yani içi görünüyor az da olsa ama bone takıyorum altına. Namazıma zararı var mı ?

Okudunuz mu?  Nafile namazları camide mi yoksa evde mi kılmak daha faziletlidir?

Yorum: Dar veya içini gösteren elbiselerle namaz kılınabilir mi?

mum
İnce elbiselerle namaz kılınır ?

– Şafii mezhebine kadınların ayaklarını örtmesi yani çorap giymesi farzdır, ayaklar avreten sayılır, ayakları örtme imkanı varken az da olsa açık bırakmak namaza engeldir.

– Saçı gösteren şeffaf örtüleri namazda takamazsınız, namaz geçerli olmaz. Altına bona takıp saçın görünmesini engellerseniz olur.

Okudunuz mu?  Affolma Namazı

şeffaf elbise namaz

Bu kategoride yer alan Namazda gaz çıkarmak namazı bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dar veya içini gösteren elbiselerle namaz kılınabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.