Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:28
sizden06
Abone

Harun yahya adetlı kadın kuran okunur dıyor

Harun yahya adetlı kadın kuran okunur dıyor

leventtanju
Aksam a9 kanalını actım ızledım bıraz…
Harun yahya nın arkadaşları anlatıyordu canlı yayında kadınlar adetlı ıken kuran okuyabılır dıyor ve
kadın basını ortmese de olur dıyor yanı vucudunu ortsun yeter sacı acık ta olur dıyor ne dersınız….?


Cevap: Harun yahya adetlı kadın kuran okunur dıyor

TEKE TEK
bakın kardeşim kimse ve hiçbir mazeret Kuran dan ayıramaz bir mümin i… edeb haya her zaman esasdır lakin özellikle saçı açık abdestsiz okursa hoş değil ama o an örtnmesi mümkün değilse ve kuran okuması gerektiyse elbet okuyabilir kendim abdesttim kaçmışsa ve o an abdest almam mümkn değilse kuranı okrum.. tabii ki bu hoca olduğum ve kuranla çok haşr neşr olduğum içindir. normalde kurandan uzak biri olsam elbette hoş değil..ve 3 tane fetva vardır bu konuda kadın lohusa dahi olsa eğer lohusa veya hayz olmadan önce çok kuran okuyan biriyse ve o vakit okumadığında imanı tehlikeye giriyorsa elbette okuyabilir.. ve2. hoca ise okuyabilir 3. fetva ise abdesttsiz elini süremez..yani kişi bulunduğu konuma bakmalı önce… herkesi vicdanı ile başbaşa bırakalım ..

Okudunuz mu?  Malikide sübhaneke okumak mekruh mu

Cevap: Harun yahya adetlı kadın kuran okunur dıyor

leventtanju
Kadınların bası acık dolasmalarına ne dıyorsunuz hocam?
Harun hoca bırde bunu dıyor kadın basortu takmasa da olur dıyor..yanı tesetturde basortusu sart degıl dıyor….


Cevap: Harun yahya adetlı kadın kuran okunur dıyor

leventtanju
Benım gorusume gore ve ogrendıgıme gore kadın adet halınde kuran okuyamaz ve dokunamaz aynı namz kılamaz oruc tutamaz …hanefıler,safııler,hanbelıler boyle dıyor sadece malıkıler kadın okuyabılır dıyor ve tabı onlarda bazı ufak tefek sartlar kosuyor bunun olusması ıcın…
Hocam ben kesınlıkle sızınle tartısmıyorum…sadece hanı bızı boyle ogrettıler ve ben bulgarıstanda balchık sehrınde ımamlık yapıyorum turgut regısın osmanlı donemınde yaptırdıgı bır camıde e bız dıyanete baglı oldugumuz ıcın boyle okuttular boyle düşünüyorum…selam aleykum hocam…

Okudunuz mu?  Tövbenin affetiremiyeceği günah var mıdır?

leventtanju
tabi bende sizin dusundugunuz gibi de düşünüyorum hocam….bazi mazeretlerden dolayi bende abdestsiz okudugum var mesela Mevlid okuyoruz burda çok yaygin ve mazeretlerden dolayi çok nadiren abdestmiz kaciyor ve oyle devam ediyorum okumama….
amam genel olarak basi acik ve abdestsiz okumak uygun degildir….

Okudunuz mu?  Koltuk Altı Sürmek Namaza engel midir?

Snowdrop
bence de okuyamaz.o insanı hiç bir zaman sevmedim çoğu vakit nihat hatipoğlunu kıskandı ve saçma saçma konuşdu onunla ilgili.kıskançlık işte.


TEKE TEK
ve aleyna alykm selam….Leventtanju kardeşim diyaneti amelde esas almam… diyanette d görev yaptım tevhidi fikrlerimden dolayı dışlandım birçok yerde hizmet ettim şu an fikrlerini tasnib etmediğim bir kaç cemaate ders veriyorum demem şu ki;kişiler çeşitli hükümlere uyar ama sadece islama götürdüğünü düşündüğü içindir lakin bizler tebliğle görevliyiz ve yanlış gördüğümüz durumu düzeltmekle mükellefiz.. isterimki eskisi gibi molla ve alimlerle istişare ve ders yapıyım ama bazen yolunu kendin seçemiyorsun ve bazen yükümlülüğün artıyor ve o tevhid ehli kişilerle beraberliğin inş. cennetullaha kalıyor.nerde olduğun değil neyle birlikte olduğun önmli!zira fıkıh derin ilmdir esas akidedir bizler fıkhı akideleştirirsek yoldan saparız..söylediğim gibi bu konuda 3 hüküm vardır buda kişinin durumuna göre değişir ki herkes kendini daha iyi bilir.. o yüzden soruya göre hüküm verilmez .. soruyu soranın durumuna göre cevap verilir…Snowdrop kardeşim alimleri eleştirmek için alim olmak gerekir zira alimler hata yapar ama Allah affeder. bizlerde alimlerin fetvasına ilmin derin mevzularında uymak zorunda kalabiliyoruz fakat yinede iradeyle intisab ediyoruz.. adnan oktar veya n. hatipoğlu vs vs vs…. hiçbir alimi ne övmeye nede yermeye hakkımız yok… tabi ki bazı kitab yüklü…. ları teşhir ederkende dikkatli olmak gerekli.. tesekkürler

Okudunuz mu?  Bulun Bakalım...

Snowdrop
Asıl alim boyle konularda hata yapmaz.Böyle konularda hata yapılmasına ben sadece gulerim.onları da Allahın aff edip-edemeyeceğini siz ve ya hiç kimse bilemez.alimlıerin fetvasından önce hadisler var kardeş.bence bir hadislere bakmak lazım.Hadis-i şerifte, (Hayzlı ve cünüp, Kur’an-ı kerim okuyamaz) buyuruldu. (Tirmizi) sana kalmış adnan oktar lafları yada hadise uymak.bir de ben hiç kimseyi ovmedim.amma eğer bilinçli birisinden konuşuluyorsa onu overim ve sohbet oldukda ovduyum ilahiyatçıya bakmalarını tavsiye ederim ve onun sohbetlerini dinlediyi ilahiyatçıya da kulak asırım bir defa youtubede a.o baktığım gibi.

Okudunuz mu?  Tek başına namaz kılarken sureleri nasıl okumak gerek?

ugurdogan
Harun Yahya kim yahu? Dinleyecek hoca mı bulamadınız, yapmayın. Bu gibiler topluma yaranma amaçlı fetva vermeye kalkıyorlar. Açın iyi niyetle Kuran Meali’ni başından sona okuyun bunlara göre siz süper hocasınız başka bir şey demiyorum. Çevresindeki insanlar O’na Mehdi diyorlar bir de. Ayıptır. Hz. Mehdi(a.s)’a da hakaret ediyorlar böyle diyerek. Neymiş efendim 100 tane Mehdi hadisi O’nu tutuyormuş. Ben tutmayan bir tane söyliyim. Hz. Muhammed(s.a.v) diyor ki "Mehdi’nin ahlakı benim ahlakım." Adnan Oktar çevresinde başı açık, bol makyajlı kızları toplayım müziği de açıp insanların önünde oynuyor. Hz. Muhammed(s.a.v) haşa böyle bir şey yapar mıydı? yaptı mı?

Okudunuz mu?  Gusul abdesti sırasında sampuan ve ezingec kullanabilirmiyiz

İsmailAbi
Allah ıslah etsin itibar etmem böyle insanlara.

Bu kategoride yer alan 2 yıllık ilahiyat okunur mu? okunursa 2 yılda açıktan okusak 4 yıllık okumuş olurmuyuz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Harun yahya adetlı kadın kuran okunur dıyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.