Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:42
Sohbet
Yönetici

Küfre düşen ne yapmalı?

Küfre düşen ne yapmalı?

ismailismail
Selamunaleykum arkadaşlar bir muslumanin agzina sicarim demek kufurmudur kufur i se ne yapilmali daha önce kufre dusen insan yine kufre duser i se affolur mu yardim edin lütfen


Cevap: küfre düşen ne yapmalı

Fetva Meclisi
< Selamunaleykum arkadaşlar bir muslumanin agzina sicarim demek kufurmudur kufur i se ne yapilmali daha önce kufre dusen insan yine kufre duser i se affolur mu yardim edin lütfen >

ve aleykumusselam ve rahmetullah ve berekatuh İslam âlimleri buyuruyor ki
Her Müslümanın Allahü teâlânın emirlerine uyması, yasak ettiği şeylerden kaçması gerekir. İbadetleri yapmaya, haramlardan sakınmaya önem vermeyenin imanı gider, kâfir olur. Kâfir olarak ölen kimse, ahirette sonsuz olarak Cehennemde çeşitli azaplara maruz kalır. Affedilmesine ve Cehennemden çıkmasına imkan ve ihtimal yoktur.

Okudunuz mu?  Elhamdülillah şükürler olsun

Bir Müslümanın küfre düşmesi, yani kâfir olması çok kolay olur. Çünkü her sözde ve her işte kâfir olmak ihtimali çoktur. Bunun için küfrün sebebi bilinmese de, her gün bir kere, Ya Rabbi, bilerek veya bilmeyerek küfre [kâfirliğe] sebep olan bir söz söyledim veya bir iş yaptımsa, pişman oldum, beni affet demelidir. Böyle tevbe eden muhakkak af olur, Cehennemden kurtulur. Cehennemde sonsuz kalmamak için, her gün muhakkak tevbe etmelidir. Müslümanın bu tevbeden daha önemli görevi yoktur.

Okudunuz mu?  Menzile gittiğinizde neler hissettiniz, neler gördünüz? İlk izlenimlerinizi söyler misiniz?

Kul hakkı bulunan günahlara tevbe ederken bu hakları ödemeli, kılınmamış namaz borçlarına tevbe ederken de, bunları kaza etmeye çalışmalıdır. (Seadet-i Ebediyye)


Cevap: küfre düşen ne yapmalı

artery
Aleyküm selam verahmetullah Tabikide küfürdür. küfür dinimizce çok günah sayılmıştır. öbür dünyada bunun hesabının verileceğiyle ilgili ayetler vardır. Küfürde ‘büyük çaba harcayanlar’ seni üzmesin. Çünkü onlar, Allah’a hiç bir şeyle zarar veremezler. Allah, onları ahirette pay sahibi kılmamayı ister. Onlar için büyük bir azab vardır. (3/176)

Okudunuz mu?  Vesvese ve Vesvese çeşitleri

Sizin tümünüzün dönüşü O’nadır. Allah’ın va’di bir gerçektir. İman edip salih amellerde bulunanlara, adaletle karşılık vermek için yaratmayı başlatan, sonra onu iade edecek olan O’dur. İnkar edenler ise, küfürleri dolayısıyla, onlar için kaynar sudan bir içki ve acı bir azab vardır. (10/4)….
Sen tövbeni et güzel kardeşim. Allah (c.c) Tövbe edenleri sever . İnşAllah seninde günahına kefaret olur. sen genede küfre devam etme İyi amel işle. annene tırnak kadar yardımın dokunsa senin için daha hayırlıdır. İyi ve islamlı günler…
ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ
(89) Ancak bundan sonra tövbe edip kendilerini düzeltenler müstesnadır. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Okudunuz mu?  Laiklik Nedir?

Cevap: küfre düşen ne yapmalı?

çaba
"Bazı fıkıh alimlerine göre, bir müminin ağzına sövülmesi [def-i hâcet lafzı ile] küfrü gerektirir. Çünkü müminin ağzı iman ve Kur’an yeridir. Bununla beraber kişi küfre düşmemiş olsa da büyük günah işlemiş olur." Bu konuda ittifak yok anladığım kadarıyla.Yine de kesinlikle tevbe etmeli tabiki.

Okudunuz mu?  Şeytan, Vesvese, Moral bozukluğu

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm dostlar .ben 2 yaşımda babamı kaybettim 5 yaşında annemi kaybettim .beni ananem büyüttü 12 yaşıma girince annanemde vefat etti.teyzem beni yanına aldı 5yıl bana sıgıntı ve hizmetçi muamelesi yaptı 17 yaşına geldiyimde teyzemde vefat etti 1yıl abiyimin yanında kaldıktan sonra haskere gittim sonrada evlendim. Tam her derin bittiğini zannederken otizmli bir kızım oldu şimdi 12 yıldan beri onunla uğraşıyorum.en son 10 yaşında camiye gittim yaramaz bir çocuktum imam gürültü ettiğim için beni kovdu bir daha hiç gitmedim teyzemde hacı idi beş vakit namaz kılardı ama bana etmedigi kalmamıştır bu yüzden dinden ve dindar insanlardan soğudum.insanlar bu yaşadıklarımın imtihan olduğunu söylediler.böyle imtihan mı olur dedim .başka kul yokmuydu her derdi banamı verdi dedim ve küfre düştüm .şimdi bir imamla arkadaş oldum ve kuran okumaya başladım ve birçok surede küfrün affı olmadığını okudum kafir olduğumu anladım ama çok geç çok pişmanım ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz.

Okudunuz mu?  Bana dua da bulunan tüm abi ve kardeşlerime;

mum
< birçok surede küfrün affı olmadığını okudum k >
Siz Kuranı anlamamışsınız. Tövbesi ve affı olmayan hiç bir günah yoktur.
Bir kasa domates aldınız, içinde 3 tane çürük domates var diye hepsini çöpe atar mısınız?
İmam ve Teyze kötü davrandı diye islama ve tüm mslümanlara küsmek doğru değil
Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Aşkını gizleyip, iffetini muhafaza ederek ölen şehittir

Semayadogru
Bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar.


küfre düşen ne yapmalı, bilmeden küfre düşen ne yapmalı, agzina sicarim kufur mu

Bu kategoride yer alan Mescid adabı: Caminin içinde ve dışındaki adaplar (istek) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfre düşen ne yapmalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.