Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:03
sizden92
Abone

Bilerek veya bilmeyerek küfre düşen birinin amelleri ne olur?

Bilerek veya bilmeyerek küfre düşen birinin amelleri ne olur?

ses_5
Bilerek veya bilmeyerek küfre düşen birinin küfre düştükten sonra(eğer tevbe etmemişse) kıldığı namazlar ve tuttuğu oruçlar kabul olur mu?. Küfre düşmüşsek ve tevbe etmeden ibadetlerimize devam etmişsek, bu ibadetlerin kazası gerekir mi?

Okudunuz mu?  Dinde Aşırıya Kaçmaya Başlamak

Cevap: Bilerek veya bilmeyerek küfre düşen birinin amelleri ne olur?

Muhasibi
Her Müslümanın Allahü teâlânın emirlerine uyması, yasak ettiği şeylerden kaçması gerekir. İbadetleri yapmaya, haramlardan sakınmaya önem vermeyenin imanı gider, kâfir olur. Kâfir olarak ölen kimse, ahirette sonsuz olarak Cehennemde çeşitli azaplara maruz kalır. Affedilmesine ve Cehennemden çıkmasına imkan ve ihtimal yoktur.

Okudunuz mu?  Kalbinde eğrilik olanlar müteşabihatle uğraşır ayeti ne demek?

Bir Müslümanın küfre düşmesi, yani kâfir olması çok kolay olur. Çünkü her sözde ve her işte kâfir olmak ihtimali çoktur. Bunun için küfrün sebebi bilinmese de, her gün bir kere, Ya Rabbi, bilerek veya bilmeyerek küfre [kâfirliğe] sebep olan bir söz söyledim veya bir iş yaptımsa, pişman oldum, beni affet demelidir. Böyle tevbe eden muhakkak af olur, Cehennemden kurtulur. Cehennemde sonsuz kalmamak için, her gün muhakkak tevbe etmelidir. Müslümanın bu tevbeden daha önemli görevi yoktur.

Okudunuz mu?  Hadis kitabı alacam da hangisini tavsiye edersiniz?

Kul hakkı bulunan günahlara tevbe ederken bu hakları ödemeli, kılınmamış namaz borçlarına tevbe ederken de, bunları kaza etmeye çalışmalıdır. (Seadet-i Ebediyye)


Yanlışlıkla küfre düşen birinin sevapları silinir mi

Kayıtsız Üye
Ben gece tvde kelime i şehadeti anlatan program gördüm ve 2 3 defa kelime i şehadet getirdim sonra Müslüman olmayan bir arkadaşımı aklımdan geçirerek 5 vakit namaz kılıyorsun bumu saçma geliyor dedim sonra bunu söylerken ne kastettiğimi anlamaya çalıştım sonra bunun küfre girip girmediğini anlamaya çalıştım ama bana daha çok küfürmüş gibi geldi ve küfre giren şeyi söyleyince dinden çıkıp çıkmadığımı araştırdım çıkıyormuş bunu gördüm kelime i şehadet getirdim sonra kıldığım namazların kaza etmem gerektiğine baktım hocam ben dinden çıkmış mıyımdır yoksa kıldığım namazları kaza etmem gerekir mi ben Hanefiyim lütfen hızlı cevap verirseniz sevinirim

Okudunuz mu?  Gaz sorunu

Kufre dusenin ibadetleri, küfre mi düştüm, Dusunceyi

Bu kategoride yer alan Büyü,Mitoloji,Günah içerikli çizgi filmler ve oyunlar oynamak küfür müdür? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilerek veya bilmeyerek küfre düşen birinin amelleri ne olur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.