Anasayfa
1 Haziran 2023, 5:04
sizden5
Abone

Gaz sorunu

Gaz sorunu

KeskeveBelki
Benım gaz sorunum var, ozellikle gusül abdesti aldıktan sonra gaz cıkmaması ıcın kendımı zorluyorum. normalde de gaz sorunum var. sürekli abdest yenilemem mi lazım? ama her 5-10 dakikada bir oluyor bu. Ne yapmalıyım ?


Cevap: Gaz sorunu

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz. Özür sonradan ortaya çıkan ve mükellefin işini kolaylaştırmaya yarayan durum olarak da tanımlanır. Fıkıhta özür kavramının en çok kullanıldığı konuların başında sürekli devam eden abdest bozucu haller anlamına gelir. Bir kimsenin ibadet konusunda özürlü sayılabilmesi için özrünün, bir namaz vakti içinde abdest alıp namaz kılacak kadar bile kesilmemesi ve her namaz vaktinde en az bir defa tekrarlaması gerekir. Özür hali, sebebin tam bir namaz vakti süresince kesilmesiyle ortadan kalkar. Özürlü kimse her namaz vakti için abdest alır. Zira Hz. Peygamber özürlü bir kadına böyle yapmasını bildirmiştir. Selametle kalınız….


KeskeveBelki
anlayamadım dedıgınızı yanı ben her gaz cıktıgı an abdest mi yenilemeliyim? abdest alır almaz gaz baslıyor o zaman ben hıc banyodan cıkmamalıyım her dakika gaz sorunum var

Okudunuz mu?  Emeğine sağlık nedir

Cevap verecek yok mu ?


Cevap: Gaz sorunu

Şema
Gaz kaçırmak gusül abdestini bozmaz. Namaz vakti normal abdest alır ve ibadetinizi yaparsınız.


1stwarrior
Kardeş adam sana demek istemişki her vakit için 1 abdest alsan yeterli. 2. abdesti almana gerek yok gazın geldikten sonra. Mesela öğlen namazı için abdestini aldın gaz problemin oldu, öğlen namazını kılabilirsin abdestli gibi. Ancak ikindi vakti geldiğinde tekrar abdest alabilirsin. Özürlü sayıldığın için 5 vakit yani günde 5 namaz abdesti alman yeterli.

Okudunuz mu?  Ahir zaman alametleri (Kısaca maddler halinde)

haci
bir arkadaş vardı oda hiç ikinçi vakte abdestini tutamazdı her namaz vakti abdest alırdı bu normaldır .ne güzel her vakit abdestini tazeleyerek şüpheyede düşmemiş olur insan.


KeskeveBelki
Bu linkte bozulur denmis?

https://www.forumduasi.com/fetva-soru-ve-cevaplari/177585-sessiz-ve-kokusuz-yellenmek-abdesti-bozar-mi.html

Bu kategoride yer alan Yatılan yerde yemek kırıntıları olursa cin musallat olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gaz sorunu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.