Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:09
sizden9
Abone

Ergenlerin en büyük sorunu: İstimna

Ergenlerin en büyük sorunu: İstimna

AliBlg
Arkadaşlar, Selamın Aleyküm. Çok büyük bir sorunum var. İstimnadan kurtulamıyorum.. 12 yaşından beri bu bağımlılıktan kurtulamıyorum.. İbadetlerimin hepsini yerine getiriyorum amma genede bırakamıyorum.. Yardımcı olun lütfen


Cevap: Ergenlerin en büyük sorunu: İstimna

İslam
Şehvet gidermek bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı evlenmeden ver sabredip ihtilam yolu ile gidermyen mutlaka harama düşer.

Okudunuz mu?  Kardeşi dövme ve anneye istemeden küfür etmek

Cevap: Ergenlerin en büyük sorunu: İstimna

Crowley
Cevaplarınızı düzgün yazın lütfen!!!

Cinsel Arzularından Kurtulmak İstiyor Musun? – Serkan Aktaş


Cevap: Ergenlerin en büyük sorunu: İstimna

murat3939
Şehvet herkeste vardır, alimlerde evliyalarda ve Peygamberlerde de vardır ama onlar Allahü Teala’nın emirlerine karşı gelmezler. Bizlerinde karşı gelmemesi harama bakmaması gerekir.
Evlenene kadar sık sık oruç tutmanız iyi olur. Çünkü Peygamber efendimiz, (Evlenmeye gücü yeten evlensin! Evlenmek gözü haramdan korur. Herhangi bir sebeple evlenemeyen oruç tutsun! Çünkü oruç şehveti kırar) buyurmuştur. (Diyâ) -Alıntıdır.
Ve aleyküm selam kardeşim.Oruç tut kardeşim en azından pazartesi ve perşembe günleri tutabilirsin.En azından haftada 1 gün tutsan yararını görürsün.Birazda iradeni zorlıcaksın.Yalnız kalmamaya bak.Bilgisayar telf. gibi şeyleri gerçek ihtiyacın dışında kullanma.Tvde de seni sıkıntıya sokacak programlar diziler vs izleme.Rüyalanarak ihtiyacın giderilir Allah’ın izniyle.Rabbimiz bizim için herşeyi düşünmüş.
İşin diğer boyutuda bu işi gençlikte sık sık yapılınca evlilikte ilişkide sorun olabiliyomuş.Gelecektede sıkıntı yaşamamak adına ne kadar azaltırsan o kadar iyi olacaktır.
Hayırlı günler.

Bu kategoride yer alan Büyük günahlar içinkölenin efendisinden kaçması diye bir günah gördüm bu nedemektir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ergenlerin en büyük sorunu: İstimna Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.