Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:33
missa0
Abone

Bilerek veya bilmeyerek şirk koşmak

Bilerek veya bilmeyerek şirk koşmak

Kayıtsız Üye
İstemeden veya bilerek farkında olmadan küfre düşebiliyoruz sorum şudur birisi bile bile küfre düşerse kafir olur bilmeyerekte oluyor gerçi ama mesela birisi şirke küfre bulaşsa imanı temelli gidiyormu yoksa günah olarakmı yazılıyor bilerek düşmekle hata ile veya bilmeden düşmek arasında fark varmı ? Tertemiz bir mahlukat olacağını sanmıyorum illaki herkes farkında olmadan veya bilmeyerek düşer bile bile isteyerek şirk koşmak veya kufre düşmekle hata ile veya yanlışlıkla düşmek farklımı vebali nedir günah olarakmı yazılır Din bu konuda çok hassas ya kafirmi olursun direk yada imana mı zarar verir ? İçkiye helal demek kafir eder mesela adam bunu bile bile dese kafir olur tamam ama mesela farklı konulardaki tutum nedir bilgi verirseniz sevinirim

Okudunuz mu?  71 yaşındaki adamın 17 yaşındaki kızla evlenmesi helal mıdır ?

Yorum: Bilerek veya bilmeyerek şirk koşmak

arifselim
Bilerek ve isteyerek küfre veya şirke giren kişinin imanı anında gider. İtikadi konular ile her mümine gerekli olan helal ile haramı herkes bilmek zorundadır. Bunun bilmemek gibi bir mazereti yoktur. Sonradan farkına varan kişi hemen tövbe etmelidir ve tekrar etmemeye dikkat etmelidir.

Okudunuz mu?  Büyüklere saygı Küçüklere sevgi göstermekle ilgili hadisler

şirk, yanlışlıkla küfre düşmek

Bu kategoride yer alan Sorunlu evlilik... 6 yıllık evli bir bayanım eşimle sürekli kavga ediyoruz bitmek tükenmek bilmeyen kavgalar... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilerek veya bilmeyerek şirk koşmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.