Anasayfa
11 Temmuz 2023, 21:38
sizden91
Abone

Yanlışlıkla Allah’a şirk koşmak

Yanlışlıkla Allah’a şirk koşmak

OxyGen`s
arkadaşlar arkadaşım bana bir kalem gösterdi (pilot kalem) bunu ALLAH yaratmıstır mı dedi ALLAH yapmısmıdır dedi tam hatırlamıyorum sanırım bende "bende yaparım dedim" ama aklımdan soyle gectı sanırım hani malzemeleri verseler yaparım anlamında . Olaydan 4 ay gectı . Yardım edin 5 gündür ağlıyorum annemlerede bisi diyemıyorum .


Cevap: ALLAH’a Şirk koşmak

umutlucan
ALLAH a şirk koşmak 7 büyük günah arasındadır bikere sen şirkin ne demek oldugunu bilmen lazım krdes öncelikleee bununla ilgili bir yazı ve yahut bir kitap okumalısın
kalbinin tastik etmedigini dille söylemen boşadır
tevbe edip kelime i tevhid söylemen yeterlidirr
saygılarımlaaaa….
başka kişilerde alta cvpları yazsınn yanlışım varsaaa

Okudunuz mu?  Mezara selvi dikilmesi

Yanlışlıkla Allah’a şirk koşmak

Cleinus
Arkadaslar arasında muhabbet ederken

Yanlışlıkla Allah’a şirk koştum arkadaşlar beni uyardı bende arkasından hemen hâşâ dedim

Şirk işlemiş oldummu?


Yorum: Yanlışlıkla Allah’a şirk koşmak

arifselim
Yanlışlıkla, unutarak veya bilmeden meydana gelen bu tür günahlardan hemen tövbe istiğfar edilmelidir. Ne söylenmiş nasıl olmuş bilemem ama tövbe et ve bundan sonra daha dikkatli olmalısın.

Okudunuz mu?  Gusülüm konusunda bir türlü rahat edemiyorum

Kayıtsız Üye
SELAM benim adim hasan bak simdi kardesim sen ALLAH a sirk koştuğundan mi korkuyon eğer korkuyosan ve agliyosan o gunahlarla ALLAH a yalvar tovbe et ne olur ne olmaz ve ALLAH rahmedendir Rahmandir Rahimdir kullanın çok sever ve ALLAH diyor ki siz bilseniz sizi ne kardar çok sevdigimi ve ozledigimi ölurdunuz öyleyse o kadar bizi çok isteyen ALLAH tam umit kesilir mi asla ALLAH in bagislamayacagi günah yoktur ve yayla ölmediysen yasiyosan şansin vardir o yuzden o göz gaslariyla ALLAH a yalvar Tövbe et umidini asla ve asla kesme ALLAH tan umidini kesen kafirdir bak simdi sen manzeme olsa bende yaparim demissin iste ALLAH in özelliği budur ALLAH manzeme olmadan hicten yoktan yaratır ama insan ALLAH in ona verdiği manzemeden yapar ALLAH yaratir insan kurar icat eder herseye sekil veren de ALLAH tir bu konuyi iyice arastir ve ALLAH a sigin ondan baska siginacak yoktur ALLAH kullarini sever ve oyle aglayan gozler bende olsaydi keşke sen çok sanslisin ki ağliya biliyon merak etme pişman ve bu seyi bir daha yapmamak istiyosan tovbe et ALLAH tovbe edenleri sever üzülme bu konuyu iyice araştır ))

Okudunuz mu?  Arkamda biri var gibi hissediyorum

Kayıtsız Üye
mumsema ben şirk ve müşrik kelimelerinden çok korkarım. Allah’a bugüne kadar hiçbir şeyi ortak koşmadım helale haram, harama helal demedim peygamberlerimizi ashabı sahabeleri sayan seven biriyim. ama ya bilmediğim bir günahım varsa şirkten yana bundan sorumlu tutulur muyum acaba?

Okudunuz mu?  15 yaşında imam nikahı

arifselim
Bizim vazifemiz helal ve haram dairesi çerçevesinde yaşamak ve bu yolda elimizden geleni yapmaktır. Bilmediğimiz ve kastımızın da olmadığı durumlarımızı İnşaAllah Allah bağışlar. Yeter ki biz ihlas ile onun rızasını kazanmaya gayret edelim.


Kayıtsız Üye
Ben asla şirk koşmak istemiyorum ama şirk koşuyorum ve bunların hepsi için tevbe ediyorum ama nafile.Tevbe ederken bile böyle şeyleri söylüyorum bu yüzden tevbeler bitmiyor ve Allah(c.c.) korkusundan ağlıyorum. Artık her 1dakikada bir tevbe ediyorum artık şirk koşarak ölmekten korkuyorum.Dünyadan bıktım sabah uyandığımda artık keşke uyanmasaydım diyorum.Artık Allah’ım(c.c.) şirk koşmadığım bir anda ve beni sonsuza kadar cehennemde tutmayacak bir günahım olmadığı zaman beni öldür diyorum .Her zaman Allah’ı(c.c.)andığım içinde bazen insanlarla konuşacakken ey Allah’ım diyorum ne kadar tevbe etsem durduramıyorum.

Okudunuz mu?  Kul hakkım var günahlarım nasıl silinir

Kayıtsız Üye
ALLAH c.c her şeyi bilendir kardeşim.Eğer sen istemeden Yüce ALLAH’A şirk koştuysan ona inanıyor ama agizindan şirk koşan kelimeler çıkarıyorsan yüce ALLAH kalbini biliyor ve günahını inşAllah affeder .Sana gelen o durduramiyorum dediğin şey ise Şeytan dır. Bil ki şeytan imani olan ALLAH yolunda olan müminlere vesvese verir.Hirsiz evi boş olan eve girmez.İNŞALLAH için rahat olsun ALLAH’TAN korkman bile ona inandığını gösterir.Sen kalbini bozma ve hep İslam yolunda ilerle.

Okudunuz mu?  Şia mezhebinden biriyle evlenmek caiz midir ?

Allahi dusunmek sirk mi, Allaha sirk kosmak mumsema

Bu kategoride yer alan 13 yaşındayım orucumu bozdum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yanlışlıkla Allah’a şirk koşmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.