Anasayfa
15 Temmuz 2021, 1:45
kadin
Yönetici

Adetli bir bayan tırnaklarını kesmesi ve istenmeyen tüyleri gidermesi caiz midir?

Adetli bir bayan tırnaklarını kesmesi ve istenmeyen tüyleri gidermesi caiz midir?

Fetva Meclisi
Âdetli bir bayan tırnaklarını kesmesi ve istenmeyentüyleri gidermesi caiz midir?
adetli kadın tırnak kesebilir mi

Bayanların adet dönemlerinde tırnak kesmeleri ve istenmeyen tüyleri gidermelerinde dinimizce bir sakınca yoktur. Ancak bazı âdap kitaplarında adetli veya cünüp iken tırnak kesme, istenmeyen tüyleri giderme ve tıraş olmak gibi işlemlerin boy abdesti aldıktan sonra yapılması daha uygun görülmüştür (Tahtâvî, Hâşiye ala Merâki’l-Felâh, 44).

Okudunuz mu?  Kaş Alma - Kıl Yoldurma

Cevap: Adetli bir bayan tırnaklarını kesmesi ve istenmeyen tüyleri gidermesi caiz midir?

CANGÜLER
Adetli bir bayanın adet döneminde kesmiş olduğu tırnaklar ve istenmeyen tüyleri alması pis olduğundan dolayı pis olarak atılması ve büyüklerimizin eskileri yaşatmalarından dolayı onların deyişine göre adetli iken tırnak ve istenmeyen tüylerini alman pis olduğun anlamına gelmekte ve adetin bittikten sonra boy abdestini aldıktan sonra yapılması daha iyi olmaktadır.

Okudunuz mu?  Adetliyken ayetel kürsiyi, ihlas, felak, nas ve fatiha surelerini, esmaül hüsnaları okumak

adetli iken tırnak kesmek, adetliyken tırnak kesmek, adetliyken t

Bu kategoride yer alan Cünüp olan bir bayan, henüz gusletmeden önce adet olsa, ayrıca gusül alması gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adetli bir bayan tırnaklarını kesmesi ve istenmeyen tüyleri gidermesi caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.