Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:46
kadin
Yönetici

Kadın adetliyken nikahı kıyılabilir mi?

Kadın adetliyken nikahı kıyılabilir mi?

Fetva Meclisi
Kadın adetliyken nikahı kıyılabilir mi?
kadın adetliyken nikah kıyılır mı

Kadınların adet hali, birtakım hususları yerine getirmelerine engel olmakla birlikte, bunun nikahla alakası yoktur. Dolayısıyla kadın adetli iken kıyılan nikah geçerlidir. Ancak adetli iken cinsel ilişkide bulunmak haramdır. Nitekim Kur’an’da; Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: O bir ezadır (rahatsızlıktır). Ay halinde kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah’ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever, çok temizlenenleri sever (Bakara, 2/222) buyrulmaktadır. Buna göre adetli halde bulunan bir kadına nikah kıyılabilir ancak temizleninceye kadar onunla cinsel ilişkide bulunulamaz (Ahmed b. Hanbel, Müsned, III, 132; Mevsılî, İhtiyâr, İstanbul, ts. I, 26-28).

Okudunuz mu?  Denizde cinsel ilişki

Cevap: Kadın adetliyken nikahı kıyılabilir mi?

CANGÜLER
Kadın adetli iken nikah kıyıla bilmekte ve bunun hiç bir sakıncası olmamakla birlikte bütün görevlerini yerine getire bilir sadece eşinin onunla birlikte olmasına izin verilmez ve bu nedenle kadının temizlenmesini beklemektedir.


adetliyken imam nikahı olur mu, adetliyken imam nikahi olur mu

Bu kategoride yer alan Hamile bir bayanın kanama görmesi adet hükmünde midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın adetliyken nikahı kıyılabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.