Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:29
sizden06
Abone

Cuma namazının sünnetlerini kılmadım ne yapmalıyım

Cuma namazının sünnetlerini kılmadım ne yapmalıyım

wolfteam99
Şimdi en okuldan çıktım Cami’ye gittim. CUMA NAMAZI için gelmiştim ama dört rekat sünnet i kılmaya vakit bulamadım.Şimdi Zühri Ahir namazı ve Vaktin Sünnet namazını kılmalı mıyım yoksa 10 rekat olan normal öğle namazını mı kılmalıyım?

Cevaplarınız için YÜCE ALLAH razı olsun.

Okudunuz mu?  Şeytan guslüme ve abdestime vesvese veriyor

Yorum: Cuma namazının sünnetlerini kılmadım ne yapmalıyım

arifselim
– Allah kabul eylesin. Cumadan önce kılınan dört rekat sünneti kılmaya yetişmemiş isen artık cuma farzından sonra bunu kılmazsın.

– Hanefilerde sadece öğle namazından önce kılınmamış olan dört rekat nafile namaz, en son iki rekat sünnetten sonra bir görüşe göre kılınabilir.

Okudunuz mu?  Çocuklardan helallik alınır mı

Cevap: Namaz kılmalı mıyım? ACİL ZAMAN DOLACAK

wolfteam99
Ben cuma namazının ilk dört rekat sünneti hariç diğerlerini kıldım sonra eve geldim.Şu anda evdeyim ve öğle namazını kılacağım.Öğle namazını nasıl kılayım? Affet ama senin son cevabını anlamadım. Senin de zamanını alıyorum özür dilerim

Okudunuz mu?  Haram malı satın almak caizmidir?

Hani cuma günlerinde öğle namazı 6 rekat.Ben de diyorum ki 6 rekatlık mı kılim yoksa 10 rekatlık mı ama cuma namazının ilk dört sünnetini kılmadım


Cevap: Namaz kılmalı mıyım? ACİL ZAMAN DOLACAK

islamyolu
cumanın farzını kılmışsın kardeş yani o iki rekat farz zaten öğlen namazı yerine geçiyor Allahın izni ile Cuma namazın olmuştur öğle namazını kılmana gerek yok.

Okudunuz mu?  Namazda dua eden birini hayvana benzetmek günah mıdır?

musab
ya kardeş cidden ne demek istiyorsun anlamıyorum.cuma günü öğlen 6 rekat ne demek.sen cumanın farzını kıldın mı kıldın.hutbeyi dinledin mi dinledin.Allah kabul etsin cumayı eda ettin öğleni kılmana gerek yok.ama tabi cumanın ilk sünnetini kılmanda hiçbir sakınca yok.hatta uygun olanı bu.

Okudunuz mu?  Müzikten kurtulmak istiyorum

wolfteam99
İslamyolu cevabın için çok teşekkür ederim. ALLAH RAZI olsun senden. Malt senden de özür dilerim ailemde namaz kılan yok da o yüzden biraz eksik bilgiye sahibim.

anlamadığım yer şurası: Namaz nasıl kılınır diye internete yazdığımızda ikinci sitenamazzamani.net de zuhri ahir ve vaktin son sünneti var.Biz camide 10 rekat cuma namazı kıldıktan sonra tesbihe geçtik sonra da eve gittim.Şimdi benim herhangi bir namaz kılmam gerekiyor mu?

Okudunuz mu?  Şüphe orucu bozar mı ?

islamyolu
< anlamadığım yer şurası: forumduasi.com/hanefi-mezhebinde-namaz-ve-kilinisi/Namaz nasıl kılınır diye internete yazdığımızda ikinci sitenamazzamani.net de zuhri ahir ve vaktin son sünneti var.Biz camide 10 rekat cuma namazı kıldıktan sonra tesbihe geçtik sonra da eve gittim.Şimdi benim herhangi bir namaz kılmam gerekiyor mu? >
Kardeşim ben iş dolayısı ile Sünnetleri kılamadıgım zamanlar çok oluyor. Hutbe ve 2 rekat farzı bitirip gittigim zamanlar oluyor. Ama mümkün mertebe Zuhri ahiri kılmadan çıkmam.

Okudunuz mu?  Restaurant (lokanta) ismi arıyorum

Senin namazın olmuştur kardeş. Sünnetlerini kılmasan bile namazın olur. Ama Sünnetleri kılmak sana büyük sevaplar kazandırır.


wolfteam99
Tamam cebanız için ALLAH razı olsun sizden çok çok çok teşekkür ederim.

Kusuruma bakma ama son bir sorum daha olacak. Zuhri ahir namazı ve vaktin sünneti evde kılınabilir mi?

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Oyunda Nicki Tanrı Olan Oyuncuya Küfür Ettim

musab
tabiki kılınabilir

Bu kategoride yer alan Soğuktan dolayı gusul yerine teyemmüm almak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma namazının sünnetlerini kılmadım ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.