Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:21
missa03
Abone

Hatim başlarken okunacak dua

Hatim başlarken okunacak dua

Kayıtsız Üye
Hatim başlarken okunacak dua hangisidir ? Hatim yapmaya başlarken hangi dua okunması gerekmektedir ?

Kuranı ilk kez hatim edeceğim inşAllah .başlarken neler yapmam gerekiyor.niyet etmeli miyim okumam gereken dualar var mı


Yorum: Hatim başlarken okunacak dua

arifselim
Her müslümanın düzenli olarak az olsun çok olsun günlük olarak kuranı kerimden okuması gerekir. Kuranı kerimi en başından hatim indirmek niyeti ile okumaya başlarken okunması emredilen ve okunması şart olan herhangi bir dua yoktur. Ancak güzel ve tavsiye edilmiş olan dualardan okunabilir.

Okudunuz mu?  Hz Meryem Kimdir

Hatime başlamadan önce okunacak duanın arapçası:

Allahümme bil hakkı enzeltehu ve bil hakkı nezel. Allahümme azzım rağbeti fihii vec alhü nuran li basarıı ve şifa en li sadri. Allahümme zeyyin bihi lisani ve cemmil bihii vechii ve gavvi bihii cesedii ver zuknii tilaa vetehuu ala taa atike anaa elleyli ve edraren nehaari vehruşnii mean nebiyyi Muhammedin Sallalahü Aleyhi Vesellem. Ve ali hil ahyaar.

Okudunuz mu?  18.000 Alem kuranda geçiyormu geçiyorsa mutlaka ınsanoğlunun anlayacağı bir ibretlik vardır

Hatime başlamadan önce okunacak duanın türkçesi:

Anlamı: Ya ilahi! Sen ona (Kuran ı) hak ile indirdin, oda hak ile indi. Ya ilahi! Ona olan ilgimi ve alakamı büyüt, onu gözüme bir nur ve gönlüme bir şifa kıl. Ya ilahi! Onunla dilimi süsle, onunla yüzümü güzelleştir, onunla cismimi kuvvetlendir. Sana itaat ederek gecenin bir kısım saatlerinde ve gündüzün belli zamanlarında onu (Kuran ı) okumayı bana nasip et. Beni Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed SallAllahu Aleyhi Vesellem ve onun Ali ile haşr (dirilt) eyle…

Okudunuz mu?  Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluştur

hatime başlarken okunacak dua, hatime başlama duası, hatime başlamadan önce okunacak dua

Bu kategoride yer alan Meni kendiliğinden gelir mi? Kendiliğinden gelen meni cünüp eder mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hatim başlarken okunacak dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.