Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:04
missa95
Abone

Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluştur

Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluştur

Kayıtsız Üye
Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluştur


Cevap: Ramazanın Başı Bereket Ortası Mağfiret Sonu Cehennemden Kurtulmaktır,

Hoca
Allah (cc) ramazan ayını en güzel şekilde geçirmeyi bütün müminlere nasip etsin. amin

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizin kızı Hz. Fatımanın şemaili

Cevap: Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluştur

Ercan
RAMAZAN VE ORUÇ
Ramazan-ı şerif kamerî aylardandır. Kamerî aylar 29 veya 30 gün olur
Allâh Rasûlü -sallâllâhü aleyhi ve sellem- buyurur:
”Ramazan ayı girdiği zaman cennet kapıları açılır; cehennem kapıları kilitlenir; şeytanlar zincire vurulur.” (Buhârî, Müslim)

Okudunuz mu?  Namazda gaz vesvesesi

Yâni beşerî suçlar ve günâhlar, gerçek oruç tutanlarda en asgarî bir seviyeye iner. Şeytanın şerri de biter. Ancak nefsin şerrine dikkatli olmak gerekir…
(Gerçek oruç, sadece yiyip içmeyi değil, boş ve hayasızca sözleri de terk ederek tutulan oruçtur.) (Allah yolunda bir gün oruç tutanın yüzünü, Allahü teâlâ yetmiş yıl ateşten uzaklaştırır.) [Müslim] (Bu aya Ramazan denmesinin sebebi, günahları yakıp erittiği içindir.) [İ.Mansur] (Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluştur.) [İ.Ebiddünya] Cennet kapılarının açılıp, cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanların zincirlere vurulduğu Ramazan ayında, ihlas ve samimiyetle oruç tutan mü’minlerin varacağı yer Cennet’tir. Peygamber Efendimiz (s.a.s.), şöyle müjdelemiştir:

Okudunuz mu?  Kuranı kerimin bütün sürelerini arapça ve türkçe okunuşları ile bir arada

"Cennet’te Reyyan adında bir kapı vardır. Kıyamet Günü’nde oradan yalnız oruçlular girer. Onlarla birlikte başka kimse giremez. Nerede oruç tutanlar? Diye çağrılır ve onlar da o kapıdan girerler. Sonuncusu da girdi mi artık kapı kapanır, kimse giremez."

"Cennet’te Reyyan adında bir kapı vardır. Kıyamet Günü, oruç tutanlar nerededir? denilerek çağrılır. Kim oruç tutanlardan olmuşsa ona girer. Kim de ona girmişse, ebediyyen susamaz."

Okudunuz mu?  Aklıma gelmeyen kul hakları varsa ne yapmalıyım

Bu ayda, emri altında bulunanların, işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren âmirler de affolur, Cehennemden azat olur. Ramazan-ı şerif ayında, Resulullah, esirleri azat eder, her istenilen şeyi verirdi. Bu ayda ibadet ve iyi iş yapabilenlere, bütün sene bu işleri yapmak nasip olur. Bu aya saygısızlık edenin, günah işleyenin bütün senesi, günah işlemekle geçer.

Okudunuz mu?  İnsanların iyi ve kötü davranışları nelerdir? Düzeltebilmek için ne yapılmalıdır


başı rahmet ortası mağfiret sonu, ramazanın başı rahmet ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluştur

Bu kategoride yer alan Sarhoş iken imam nikahı bozulurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluştur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.