Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:41
sizden06
Abone

Biri hakkında kötü düşünmek bizi dinden çıkarır mı?

Biri hakkında kötü düşünmek bizi dinden çıkarır mı?

cafe
Arkadaşlar bir sorum olcak . Bugün cumadan çıkarken böle duruyorum. Bir adam konuşa konuşa yanımdan geçiyor .Bende anlamadın ne konuştuğunu caminin içindeyiz .Ağzımdan bir anda adama ermenimidir nedir dedim. Sonra dedim ne alaka yahu bundan dolayı dinden çıkmışmıyımdır veya günaha girmişmiyimdir.

Okudunuz mu?  Abdestte başı mesh etmek

Cevap: Biri hakkında kötü düşünmek bizi dinden çıkarır mı?

Hoca
Bu söz su-i zandır/biri hakknda kötü düşünmektir/günahtır ama küfür değildir/dinden çıkarmaz.


Cevap: Biri hakkında kötü düşünmek bizi dinden çıkarır mı?

cafe
Büyük günahmıdır hocam çok .tövbe etmedim henüz etmem gerekirmi

Okudunuz mu?  Terleyince sırtımdaki şey gusle engel midir

Cevap: Biri hakkında kötü düşünmek bizi dinden çıkarır mı?

Mücahid
Şüphesiz zan, hakikat namına hiçbir şey ifade etmez.


ravza seyda
kardeşim eğer sadece kalbinden geçirdiysen günaha girmiş olmazsın bunu fiiliyata geçirmediğin sürece.bunun manevi zararı vardır ama azaba sebebiyet vermez.ama diline vurduysan bu günaha sebep olur ve Allahu zülcelal affetmezse neticesi cehennemdir günahın.her iki durumdada tevbe gerekir.tevbe et ve aynı zamanda kul hakkıda hasıl olduğu için kötü düşüncede bulunduğun kardeşine de affedilmesi için duada bulun,onun adına hayırda bulun..muhakkak ALLAH pişman olanı affeder..

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde irkilmek

cafe
Kardeş evet dilimle söledim ama yani fiiliya döktüm öyle bir anda dedim . Tmm da kardeş tövbe de ettim. Yukarda öyle demiyolar ama sen öle bir yazdınki kafam karıştı tedirgin oldum

Bu kategoride yer alan Erkeklerin sadece kaşının ortasını almak günah mıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Biri hakkında kötü düşünmek bizi dinden çıkarır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.