Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:06
sizden4
Abone

Bir şarkıya güzel demek bizi dinden mi çıkarır

Bir şarkıya güzel demek bizi dinden mi çıkarır

Nilay_kaya9
Bir şarkiya güzel demek , ve ya bu şarkiçinin güzel sesi var demek gunah mi ?


Yorum: Bir şarkiya güzel demek bizi dinden mi cikarir

Şem’a
Şarkı beğenmek neden dinden imandan çıkarsın?


Yorum: Bir şarkiya güzel demek bizi dinden mi cikarir

Nilay_kaya9
Bazi yerlerde oyle yaziyor . Hem müzik dinlemek günah değil mi

Okudunuz mu?  Ayakta yenilen şeyler harammıdır?

Yorum: Bir şarkıya güzel demek bizi dinden mi çıkarır

sor
Mesela biz arkadaşlarla sinemaya gittik film de izlemesi haram klan bir film bunu biliyorum.dedim ki film çok guzeldi.yada film nasildi sence yada ayni sekilde bu sarkida ne güzel gibi haram olan birseyi haram oldugunu bilerek helal maksatinda degilde hosumuza gittigi için güzel demek kufr mudur ?

Okudunuz mu?  İmama uyarken hazıl olan mı yoksa hazır olanmı diye niyet edilir?

Sor isimli kullanıcı benim anlatmak istedigim böyle bir şey demek dinden cikarirmi ben MESELA sinemaya gidicegim haftaya diyelim.cikinca film guzeldi dersen içinde acik kollu kadinlar olan falan bir filme ama gunah oldugunu belirterek oyuncluguna ve konusuna kesinlikle haram olmasina değil yani helal gibi gostermeyerek dinden cikarmiyim lütfen banlamayin gercekteb cehaletimden soruyorum.

Okudunuz mu?  Namazda Şüphe Vesvese

Omer Faruk
Bismilllah,
Ankebut Suresi, 7. ayet: İman edip salih amellerde bulunanlar ise; Biz şüphesiz onların kötülüklerini örteceğiz ve şüphesiz yaptıklarının en güzeliyle karşılık vereceğiz.

Allah bağışlayandır, inşAllah yaptığınız hatanızı bağışlar.

Nisa Suresi, 110. ayet: Kim kötülük işler veya nefsine zulmedip sonra Allah’tan bağışlanma dilerse Allah’ı bağışlayıcı ve merhamet edici olarak bulur.

Okudunuz mu?  Zekat nisap miktarı ne kadardır? nasıl hesaplanır?

En’am Suresi, 54. ayet: Bizim ayetlerimize iman edenler sana geldiklerinde, onlara de ki: "Selam olsun size. Rabbiniz rahmeti Kendi üzerine yazdı ki, içinizden kim bir cehalet sonucu bir kötülük işler sonra tevbe eder ve (kendini) ıslah ederse şüphesiz, O, bağışlayandır, esirgeyendir."

Okudunuz mu?  İlim bir nokta idi, cahiller onu çoğalttı. sözü ne demektir?

Bu da kötülükte zirve;
Nahl Suresi, 34. ayet: Böylece işledikleri kötülükleri kendilerine isabet etti ve alaya aldıkları şey, kendilerini sarıp-kuşatıverdi.

Yukarıdaki ayetler kötü işler öncesi ve sonrası hakkında yapılması gerekenleri anlatıyor. Senin durumuna gelince, mümkün olduğu kadar böyle ortamlardan uzak dur ama böyle bir günah işlediysen de günah işlediğin arkadaşlarınla bile paylaşma. Bu günahının cezasını daha da artırır. Bir kişi günahı övüp, ayete rağmen bile bile kötülüğü meslek haline getirmedikçe kafir olmaz.

Okudunuz mu?  Herhangi bir tarikata girmek şart mıdır?

Allah nefsimize uyanlardan eylemesin, kardeşim.

Bu kategoride yer alan Babamın sene-i devriyesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir şarkıya güzel demek bizi dinden mi çıkarır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.