Anasayfa
1 Şubat 2024, 18:28
missa0555
Editor

Ben Müslüman Değilim Demek Dinden Çıkarır Mı

Ben Müslüman Değilim Demek Dinden Çıkarır Mı

Mavinincisi
Müslüman bir kimse ailen içinde oluşan her kavga da "ben müslüman değilim, siz müslümansiniz ben değilim" ya da "bende kafirim sende kafirsin" derse dinden çıkar mı?
Benim babam din ile alakalı bir kavga olmasa bile "Ben müslüman değilim" diyerek kavgadan çıkıyor. Hiç namaz kıldığını ya da kuran okuduğunu veya oruç tuttuğunu görmedim. Babamın dinden çıkmış olmasından korkuyorum, ayrıca dinimizde birde müslüman bir kadın kâfir bir erkekle evlenemez diye bir kural var. Bu kural sebebiyle babam eğer dinden çıkarsa annem ile aralarında nikah düşer mi? Şuan yaşadıkları hayatı nikahsız devam ettiriyor olabilirler mi? Merak ediyorum bu benim için çok önemli lütfen cevaplar mısınız?

Okudunuz mu?  Kazadan Korunma Duası

Yorum: Ben Müslüman Değilim Demek Dinden Çıkarır Mı

Ensar
Babanız küfründe sabitse Annenizin babanızı terk etmesi gerekir, Babanız bu durumda isyankar olmuş olmaktadır, ancak Babanız pişman olurda Allah’a gerçekten tövbe eder şehadet getirirse kafirliği ortadan kalkar. Halen söylediğinde sabit durur ben müslüman değil kafirim derse, Anneniz Babanızı terk etmesi gerekmektedir. Babanız pişman olup tövbe ederse, Anneniz ona dönmek isterse bu süre birbuçuk ayı geçmemeli dir, çünkü ortada bir iddet süresi vardır, pişmanlık süresi uzarsa yine Annenizden boşanmış olur. Kafir olan kişi yeni bir nikah yapmalıdır buda Annenizin bir başkasıyla nikah kıyması ve nikah kıydığı kişinin tekrar izniyle boşanması halinde babanıza geri döner buda gerçekten olması zor bir durumdur Allah babanızı ıslah etsin Allah bizi bu gibi hallerden uzak tutsun. Sizin için üzgünüz ancak hal budur. Allah hidayet versin hak yoldan ayırmasın.

Bu kategoride yer alan Şu İşim Olursa Kurban Kesip Ailemle Yiyeceğim Demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben Müslüman Değilim Demek Dinden Çıkarır Mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.