Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:42
missa0555
Editor

Şu İşim Olursa Kurban Kesip Ailemle Yiyeceğim Demek

Şu İşim Olursa Kurban Kesip Ailemle Yiyeceğim Demek

Kayıtsız Üye
şu isim olursa bir kurban kesip aile efradıyla yiyeceğim demek ve kesip yemek adağın hükmünü yerine getirir mi niyet önemli mi


Cevap: Şu işim olursa bır kurban kesip aile efradımla yiyecegım demek ve kesıp yemek adagın hukmunu yerıne getırrmi? nıyyet onemlımi?

mumsema
Adak adayan kişi, adağı adarken "Ailemle yiyeceğiz" diye şart koşsa da, adaktan yiyemez ve ailesine de yediremez.
İslamda adak ile ilgili hükümler bellidir.

Okudunuz mu?  Günah korkusundan panik atak oldum

Yemin Etmeden Yemin

Kayıtsız Üye
"Felan ödevi yapmayı başarırsam elimdeki falanca şeyi satacağım" demek yemin yahut adak hukmune geçer mi? Geçerse kurtulmak için ne yapmak gerekir?

Adak olması için adanan şeyin kurban oruç gibi bir ibadet olması gerekmez mi? Bir de ben bunu adak olması niyetiyle söylemedim niyet mühim değil midir

Okudunuz mu?  4444 dafa okunan dua kaç gün okunması gerekiyor ?

Yorum: Şu İşim Olursa Kurban Kesip Ailemle Yiyeceğim Demek

Ensar
Bu söz sizin için yemin yada adak hükmünde değildir, Bu durum sizin için sadece bir söz hükmündedir, kendi kendinize bir söz vermiş olup, yaparsanız ecir vardır yapmazsanız sizin için sadece verdiği sözü yapmayan kişi olarak kayıtlara geçirilir. Eğer niyetinizde infak olmuş olsaydı bu size adak olarak sayılır olacaktı. Ancak bu durumda sadece verdiğiniz sözü yapın.

Okudunuz mu?  Mezhebimi bilmiyorum nasıl öğrenebilirim hangi mezhepte olduğumu?

falan işim olursa kurban kesicem ailemle yiyecem demek nasıl olur

Bu kategoride yer alan Ezan okunurken yemek yenilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şu İşim Olursa Kurban Kesip Ailemle Yiyeceğim Demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.