Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

İnsanın boşluğuna gelip şu olursa kurban kesicem demesi kurban kesmesini gerektirir mi?

İnsanın boşluğuna gelip şu olursa kurban kesicem demesi kurban kesmesini gerektirir mi?

Kayıtsız Üye
İnsanın boşluğuna gelip şu olursa kurban kesicem demesi kurban kesmesini gerektirir mi?


Yorum: İnsanın boşluğuna gelip şu olursa kurban kesicem demesi kurban kesmesini gerektirir mi?

arifselim
Adak, sırf Allah rızası için ve bir ibadet cinsinden olmalıdır. Adak için kesin bir niyet ile söylenmesi gerekir. Öylesine dile gelip söylenmekle adak adanmaz. Yani hem dili ile söylerken kalbi ile de o işi yapmayı niyet etmelidir. Eğer bu şekilde adak adanmışsa bu yerine getirilmelidir.

Okudunuz mu?  Bağkur'a belli bir müddet para yatırılıp daha sonra emekli olmak caiz midir?

Cevap: İnsanın boşluğuna gelip şu olursa kurban kesicem demesi kurban kesmesini gerektirir mi?

Kayıtsız Üye
Oglum gorev alirsa keci kesip arkadaşlarlr yiyecegim dedim bu adagami giriyo?


Cevap: İnsanın boşluğuna gelip şu olursa kurban kesicem demesi kurban kesmesini gerektirir mi?

Darusselam
evet giriyor. adağı kesmelisin.

Okudunuz mu?  Bir arkadaşım haksızlık yaparak çok fena kalbimi kırdı

Kayıtsız Üye
Merhaba, ben sürekli bir takinti halindeyim ilk önce yükmünü bilmeden mutluluktan kurban kesicegim dedim babam oyle deme dedi tabi bunu soyledimde yukmunu bilmiordum neyse arastirdim da yok kesmesene gerek yok falan dendi.Sonra bende takinti oldu hatta vesvese diyebilirim mesela bir gun gusül abdeste takiyorum bir gun kurban olayina acaba adak mi oldu diye.Dun gecede yeter artik takintilarimin üstesinden gelicem diye bilincli olarak kurban kesicem hıı dedim ama dalga amaci ile dedim.Bu arada bunu sesli bir sekilde soylemedim.Kendi kendime konusuyordum ya aklimdan geciyordu yada dudaklarimi ve dilimi oynatiordum emin degilim malesef.Bugun yine takinti oldu birde ogrenciyim yani paramda yok 😕 Sizce o an dalgasina da olsa adak mi olmustur.Ama dedim gibi o an da o vesvese yada takintimi yenmek amaciyla bilincli olarak dalga gecerek soyledim.Cok fazla arastirdim için gercekden kafam çok karisik derslere odaklanamayacak duruma geliyorm o derece vesvesedeyim.Simdiden çok teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Kuranı kerimde kaç yerde ey iman edenler le başlayan ayet vardır bunlar hangi ayetlerdir

arifselim
Merhaba. Takıntılar, vesveseler ve kalp ile de niyet edilmeyen sözlerle adak adanmış olmaz. Bu yaptıkların vesvesedir ve geçerli değildir. Bu vesveselerden kurtulmak için bunlar aklına gelse bile önem vermemek zorundasın. Bunlardan ancak öyle kurtulabilirsin.


Kayıtsız Üye
Tesekkur ederim.Bunu okuduktan sonra aklima ilk kurban kesicem demem geldi.Mutluluktan kurban kesicem dedim ve yükmünü bilmiordum ama ya kalben isteyerek dediysem diye düşünüyorum.Cunku babam bana kizdiktan sonra dedim ki o zaman ilk paramla sadaka verecegim.Bunca zamandir bilinciszce agzimdan çıktığını düşünüyordum ya kalben isteyerek boyle bir şey dediysem.Tam emin de olamiyorum ki.Yine geldi aklima takildi.Acaba kalben isteyerek mi dedim.Yani o zaman kurban kesicem demenin adak oldugunu ve kesilmesi gerektigini bilmiyordum.

Okudunuz mu?  Peygamberin doğum yılı

kucukken anneme babama siz olun kurban kescem dedim, kucukken anneme babama siz olun kurban kesicem dedim, bosanmazsam kurban kescem

Bu kategoride yer alan Ergenlik Döneminde yapılan günah başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsanın boşluğuna gelip şu olursa kurban kesicem demesi kurban kesmesini gerektirir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.