Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:04
missa08
Abone

Bir arkadaşım haksızlık yaparak çok fena kalbimi kırdı

Bir arkadaşım haksızlık yaparak çok fena kalbimi kırdı

Kayıtsız Üye
bir arkadaşım haksızlık yaparak çok fena kalbimi kırdı

arkadaşım benim kalbimi o kadar kırdıki ben onunla muhattab olmuyorum ve benim öyle bir huyum varki babam olsa kalbimi kıran konuşmam onla biliyorum çok günah ama bazen şöyle düşünüyorum cehenneme gideceğimi bilsem dahi konuşmam diye bir düşüncem var belki şetandandır bu ama ben çok duygusalım bir insan bana haksızlık yaparsa 40 yıl düşünürüm ve aklımdan cıkmaz

Okudunuz mu?  Tevekkül-taassub-kaza ve kader-ilim maluma tabidir bunları açıklarmısınız?

bu durumda ne yapmam gerekir beni kıran da pişmanlık duygusu yasıyor ama ben onu affetmedım hakkımı haram ettim helal etmiyeceğimde…bir sorun varmı bunda lütfen cevap verinn


Cevap: bir arkadaşım haksızlık yaparak çok fena kalbimi kırdı

Desert Rose
< bu durumda ne yapmam gerekir beni kıran da pişmanlık duygusu yasıyor ama ben onu affetmedım hakkımı haram ettim helal etmiyeceğimde…bir sorun varmı bunda lütfen cevap verinn
>

Helalleşip helalleşmede karar senindir aranızdaki mevzuyu
bizler bilemeyiz,fakat madem pişmanlık duymuş sanada tevazü gösterip affetmek düşer.
Konu hakkındaki aşağıdaki Efendimiz(s.a.v) in
Hadislerine bir bakıver istersen

Okudunuz mu?  Yolda Yürürken Para Bulmak

Hz. Ebu Eyyüb radıyAllahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki : Bir müslümana, kardeşine üç günden fazla küsmesi helal değildir. Yani, bunlar karşılaşırlar da her biri diğerinden yüz çevirir. Bu ikisinden hayırlı olanı, birinci olarak selâm verendir."
Buhari, Edeb 62, İsti’zân 9; Müslim, Birr 25, (2560); Muvatta, Hüsnü’l- Hulk 13, (2, 906, 907); Ebu Dâvud, Edeb 55, (4911); Tirmizi, Birr 21, (1933).

Okudunuz mu?  Kurra Hafız Ne Demektir

– Ebu Hüreyre radıyAllahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: Bir mü’minin diğer bir mü’mine üç günden fazla küsmesi helâl olmaz. Üzerinden üç gün geçince, ona kavuşup selâm versin. Eğer o selama mukabele ederse ecirde her ikisi de ortaktır. Mukabele etmezse günah onda kalmıştır.”
Bir diğer rivâyette şöyle buyrulmuştur: Kim üç günden fazla küs kalır ve ölürse cehenneme girer.”
Ebu Dâvud, Edeb 55, (4912, 4914).

Okudunuz mu?  Düğünde takılan takılar kime aittir

Ebu Hırâş es-Sülemi radıyAllahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki: Kim kardeşine bir yıl küserse, bu tıpkı kanını dökmek gibidir.”
Ebu Dâvud, Edeb 55, (4915).

– Hz. Ebu Hüreyre radıyAllahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Ameller her perşembe ve pazartesi günü arzedilir. Aziz ve Celil olan Allah o gün, Allah’a hiçbir şirk koşmayan kulun günahını affeder. Bundan sâdece kardeşiyle arasında düşmanlık olanı istisna eder, (onu affetmez) ve der ki: "Bu ikisini barışıncaya kadar terkedin."
Müslim, Birr 36, (2565); Muvatta, Hüsnü’l- Hulk 17, (2, 908); Ebu Dâvud, Edeb 55, (4916); Tirmizi, Birr 76, (2024).

Okudunuz mu?  Yağmur isminin anlamı nedir?

Affetmeyle ilgili Ayet

Ey iman edenler, gerçek şu ki, sizin eşlerinizden ve çocuklarınızdan bir kısmı sizler için (birer) düşmandırlar. Şu halde onlardan sakının. Yine de affeder, hoş görür (kusurlarını yüzlerine vurmaz) ve bağışlarsanız, artık elbette Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (64/14)


Cevap: bir arkadaşım haksızlık yaparak çok fena kalbimi kırdı

Ecrinim
Sana şöyle bir misal getireyim kardeşim; Kainatın yaratıcısı her şeyin mutlak hakimi ve sahibi olan Rabbimiz en azılı günahkarı dahi bahşettiği hidayet neticesinde,tevbe etmesi halinde merhamet edip affedebiliyor,bizler günlük yaşantımızda defalarca bilerek yada bilmeyerek Rabbimize karşı kusurlar işliyoruz.Buna karşılık Rabbimiz bize tavır takınıp kin tutmuyor bilakis affetmek için vesileler çıkarıyor karşımıza neden? Çünkü Rabbimiz Rahman dır Rahim dir Afüv dür..

Okudunuz mu?  Annemin Beni Sevmediğini Düşünüyorum

Kim kötülük işler veya nefsine zulmedip sonra Allah’tan bağışlanma dilerse Allah’ı bağışlayıcı ve merhamet edici olarak bulur. (NİSA SURESİ / 110)

Şüphesiz, senin Rabbin, gerçekten O, üstün ve güçlüdür, merhamet sahibidir. (ŞUARA SURESİ / 9)

ayrıca insanları affetmek,bağışlamak büyük bir erdemdir,takvaya en yakın meziyettir.
Bu konuda Sevgili Peygamberimiz (s.a.v),
"Allah muhakkak surette kötülüğü affeden kişiyi aziz kılar ” buyurmuştur

Diğer bir hadis-i şerifte ise, "Merhamet ediniz ki merhamet olunasınız. Affedip bağışlayınız ki siz de bağişlanasınız” buyurmuştur

Okudunuz mu?  Kadının sırtüstü, erkeğin yüzüstü yatması caiz mi?

bunun gibi daha sayısız örnek vermek mümkün,Allah ın sevdiği hasletlerden biri de hoşgörüdür, insanlardan gelen sıkıntı ve eziyetlere karşı sabretmektir,Allah c.c. sabredenlerle beraberdir çünkü..

”Affetmekteki edep, insanın affettiği kimsenin ayıbını bir daha hatırlamamasıdır” diyor Ebül-Hüseyin el-Verrak (k.s)

Kısacası affetmek her kişinin değil er kişinin kârıdır VeSselam:)

Okudunuz mu?  Kuranda akraba ilişkileri ile ilgili ayetler

Cevap: bir arkadaşım haksızlık yaparak çok fena kalbimi kırdı

kalbi kirik
Arkadasim bize gelmiwdi ve baska Arkadasim olan zeyneple chattlasiyorlardi.bende zeynepe yazdim komiklik olsun diye bizde kalan arkadaşim asliya yazdi ki ben yanindamiyim ben soyledimki asliya yazki diil oda yazdiki tam bir sapsalim kalbim çok kirildi ne yapmaliyim ;(

Okudunuz mu?  Yolda Eşimize Kötü Söz Söyleyenlere Saldırmak Caiz midir? Söz İle Namus gider mi ?

Kayıtsız Üye
Beni öyle fena kırdı ki boşver gitsin sadece düşünme


Kayıtsız Üye
Benim arkadaşım tam bir pislikti bu zamana kadar hep yeminler etti ama hiç birinde yapmadı eğer bakın sizinde arkadaşınız size böyle bir şey yaptıysa lütfen o kişiye güvenmeyin lütfen arkadaşı dediğin bir kere asla böyle olamaz yani iftira atan ,arkadaşını küçük düşüren bir arkadaş böyle olamaz benim buraya yazdıklarımın hepsinide yaşadım ben çok kötü bir şey böyle şeyleri yaşamak arkadaşlar …..

Bu kategoride yer alan Eşimin ailesiyle anlaşamıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir arkadaşım haksızlık yaparak çok fena kalbimi kırdı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.