Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:38
missa
Abone

Birine imansız demek dinden çıkarır mı??

Birine imansız demek dinden çıkarır mı??

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm arkadaşlar birine imansız,ahlaksız vb. şeyler kullanmak bizi dinden çıkarır mı? lütfen yardımcı olurmusunuz??


Cevap: Birine imansız demek dinden çıkarır mı??

Darusselam
Müslüman Müslümana kafir derse hükmü nedir?

Rasulullah (asm) buyurdular:

Okudunuz mu?  Gıybetin topluma verdiği zararlar nelerdir?

"Herhangi bir kimse, din kardeşine "Ey kafir!" derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner." (Müslim, 1/319)


Bir Dolandırıcı

Kayıtsız Üye
Dün bir dolandırıcıyla karşılaştım arkadaşımın parasını çalmışlardı ben çok sinirlendim ve o arada ona imansız dedim sonradan bu konu hakkında pişman oldum ama bir anlık söz ağızdan cıktı merak ettiğim seyde bundan sonrası için ne yapmalıyım ve hükmü nedir ?

Okudunuz mu?  Esmaül hüsna nasıl okunmalı

Yorum: Birine imansız demek dinden çıkarır mı??

arifselim
Bir müslümana kafir veya küfrünü açıkça ifade edecek bir kelime kullanmak büyük günahlardandır. Yukarıda geçen hadisi şerifte de açıkça beyan edildiği gibi, söylenen kişi kafir değilse bu söz sahibine geri döner. Öyleyse çok dikkatli davranmalı, tövbe etmeli ve bir daha asla kullanılmamalıdır.

Okudunuz mu?  Kardeşlik ile ilgili hutbe

imansız ne demek, birine imansız demek, birine imansiz demek

Bu kategoride yer alan İçki içilen evin bereketi kaçar mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birine imansız demek dinden çıkarır mı?? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.