Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:53
sizden05
Abone

Kurandaki 114 sürenin ismini kim koymuştur?

Kurandaki 114 sürenin ismini kim koymuştur?

Candle
Kurandaki 114 sürenin ismini kim koymuştur?


Cevap: Kurandaki 114 sürenin ismini kim koymuştur?

AmeS
Kuran’daki Surelerin Adını Kim Koydu..?

Surelerin ismi vahiy ile konulmuştur.
Elmalılı tefsirinde bakın


Cevap: Kurandaki 114 sürenin ismini kim koymuştur?

Muhammed
kurandaki surelerin isimlerini kim koymuştur

Okudunuz mu?  Müslümana kafir demek

Bu konuda iki görüş bulunmaktadır. Birinci görüşe göre surelerin isimleri Allah (celle celaluhu) tarafından verilmiştir. Cebrail (a.s.), surelerin isimlerini Efendimiz’e (s.a.s.) indirmiş, Efendimiz de (s.a.s.) bu isimleri sahabeye bildirmiştir. Diğer bir görüş ise -Suyutî’nin itkan adlı eserinde geçtiği üzere – Efendimiz (s.a.s.), surenin ismini koymuş vahiy de daha sonra Efendimiz’in (s.a.s.) koymuş olduğu bu ismi takrir etmiştir. Her iki durumda da konulmuş olan isimler, bugün bildiğimiz meşhur isimlerdir.

Okudunuz mu?  Sabah uyandığımda bir sıvı gördüm meziye benzer ama içimde şüphe var

Bununla beraber, Kur’an’daki bazı surelerin birden fazla ismi vardır. Bu konuyu açıklama sadedinde âlimlerimiz sadece Efendimiz’in (s.a.s.) değil Sahabe Efendilerimizin hatta Tabiîn imamlarının da surelere isim verdiğini söylemişlerdir. Ancak bugün meşhur isimleriyle bildiğimiz sureler, ya bizzat Allah (celle celaluhu) tarafından isimlendirilmiş ya da Efendimiz (s.a.s.) tarafından isimleri konup daha sonra Allah katından bu isimler teyid edilmiştir.


sure isimlerini kim koymuştur, surelerin isimlerini kim koydu, kurandaki surelerin isimlerini kim koymuştur

Bu kategoride yer alan Namazda ayakları açmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kurandaki 114 sürenin ismini kim koymuştur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.