Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Hadisler
Yönetici

Müslüman akıllı ve uyanıktır

Müslüman akıllı ve uyanıktır

Hoca
MÜSLÜMAN AKILLI VE UYANIKTIR

112.Hadis:

Ebu Hureyre (r.a)’den rivayete göre, Rasulullah (s.a.s):

«Mü’min bir yılan deliğinden iki kere sokulmaz» buyurmuştur.

(Buhari-Müslim)

HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ

– Mü’minde bulunması gereken özelliklerden birisi de akıllı, uyanık, dikkatli olması ve geçmiş tecrübelerinden faydalanarak, karşısına çıkan yeni durumlarda daha ince ve daha tutarlı plan kurup, aynı hatayı bir daha işlememesidir. Zira, tecrübeler doğal olarak kişiyi daima daha doğruya sevketmek zorundadır. Eğer bu böyle olmuyorsa o zaman kişinin dikkatsizliğine ya da muhakeme yeteneğinin zayıflığına hükmolunur ki, bu iki vasıf da mü’minde, hele hele Allah’ın dininin baskı altında tutulmaya çalışıldığı şu hassas ortamda, bu dinin davasını, «La ilahe illAllah» davasını yüklenen davetçilerde asla bulunmaması gereken özelliklerdir.

Okudunuz mu?  Şükür secdesi ile ilgili hadisler

musluman uyaniktir

Bu kategoride yer alan Cennet kılıçların gölgesi altındadır (Hadisi ve açıklaması) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslüman akıllı ve uyanıktır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.