Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Hadisler
Yönetici

Cennet kılıçların gölgesi altındadır (Hadisi ve açıklaması)

Cennet kılıçların gölgesi altındadır (Hadisi ve açıklaması)

Hoca
CENNET KILIÇLARIN GÖLGESİ ALTINDADIR

93.Hadis:

Abdullah. b Ebi Efva (r.a)’dan rivayet olunduğuna göre, Rasulullah (s.a.s) düşmanla karşılaştığı bazı gazalarda hemen girişmeyip güneş ta zevalden devrilinceye kadar bekleyerek düşmanı gözetlemişti. Sonra asker içinde konuşma yaparak:

Okudunuz mu?  Kişi sabah mümin akşam kafir olacak" hadisi nasıl anlaşılmalıdır?

«Ey insanlar! Düşmanla karşılaşmak, harb etmek istemeyiniz. Belki Allah’tan harb felaketinden korumasını isteyiniz. Fakat siz düşmanla karşılaşınca harbin bütün şiddetlerine karşı sabrediniz. Ve biliniz ki cennet, muhakkak surette kılıçların gölgesi altındadır» buyurdu.

(Buhari)

HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ

1 – İslam’da cihad etmenin asil gayesi, İnsanları öldürüp yok etmek değil, bilakis, İslam’ın yayılmasının ve tebliğinin önüne çıkan engelleri yok etmek ve insanlara imanı veya küfrü seçme hürriyetini kazandırmaktır.

Okudunuz mu?  Öldürülmesi Caiz Olan Ve Olmayan Hayvanlar

2 – Müslümanlar, İslam’ın yayılmasına mani olan engellerle karşılaştıklarında, bunları yok etmek için cihad etmeleri cihad esnasında karşılaştıkları zorluklara sabredip, bu cihad sonunda ya şehid olup cenneti kazanacaklarını da hayatta kalıp ganimete ve sevaba erişeceklerini bilmeleri gerekir.

3 – Müslümanlar savaşa başlamadan önce kendilerinin ve düşmanlarının içinde bulundukları şart ve imkanları dikkatlice incelemelidir.

Okudunuz mu?  Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım hadisi uydurma mı

cennet kılıçların gölgesi altındadır hadisi, cennet kılıçların gölgesi altındadır, cennet kılıçların gölgesi altındadır arapça

Bu kategoride yer alan Mescid-i Nebevide kırk vakit namaz kılmak ile ilgili hadis sahih mi, zayıf mı yoksa mevzu mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennet kılıçların gölgesi altındadır (Hadisi ve açıklaması) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.