Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:09
missa6
Abone

Rızık Allah’tandır fakat kulun da hareket etmesi gerekir neden elfaz-ı küfür?

Rızık Allah’tandır fakat kulun da hareket etmesi gerekir neden elfaz-ı küfür?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm Rızık Allah’tandır fakat kulun da hareket etmesi gerekir sözü elfaz-ı küfürden sayılıyor sanırım ve sebebi de ‘Hareket de Allah’tandır’ olarak geçiyor ama bu cümle Allah çabalamanı istiyor cüz’i iradeni kullanmanı istiyor şeklinde yorumlanamaz mı? Cüz’i irademizi de Allah verdi ve bizim tercihlerimizi de Allah yaratır Allah dilemezse olmaz tabii ki. Sadece dua ederek sınav girmemen aynı zamanda çalışman da gerekir gibi bir şey değil mi bu da? Merakımdan soruyorum aklıma takıldı da Hareket de Allah’tandır sadece Allah yaratır ve Allah dilemezse hiçbir şey olmaz buna kesinlikle itirazım yok. Allah razı olsun…

Okudunuz mu?  Anne Babaya Sadaka Verilir Mi?

Cevap: Rızık Allah’tandır fakat kulun da hareket etmesi gerekir neden elfaz-ı küfür?

Desert Rose
Sual: (Rızık Allah’tandır, fakat kulun da hareket etmesi gerekir) demek, niye küfür oluyor?

CEVAP

Hareket de Allah’tan olduğu için, küfür oluyor. (Birgivi vasiyetnamesi)

İnsanların işleri yalnız irade-i cüziyye ile meydana gelmez. Yani insanın her istediği vücuda gelmez. Allahü teâlâ, yalnız kendi iradesiyle yaratması âdeti değildir. İnsan irade eder, hareket etmesini ister, kudretini kullanır. Allahü teâlâ da irade ederse, iş meydana gelir. (Berika)

Okudunuz mu?  Maraş Otu Kullanmak Caiz mi?

Cansız maddelerin hareketleriyle, insan ve hayvanların ihtiyari, istekli hareketleri arasında şu ayrılık vardır ki, kullar bir şeyi yapmayı tercih edince ve dileyince, Allahü teâlâ da dilerse, kulu harekete geçiriyor ve yaratıyor. Kulun hareket etmesi kulun elinde değildir. (İtikadname)
SİE

Bu kategoride yer alan Kavuşma duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rızık Allah’tandır fakat kulun da hareket etmesi gerekir neden elfaz-ı küfür? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.