Anasayfa
24 Ocak 2024, 8:55
missa7
Abone

İşaret parmağına yüzük takmanın hükmü nedir?

İşaret parmağına yüzük takmanın hükmü nedir?

Kayıtsız Üye
İşaret parmağına yüzük takmanın hükmü nedir?


Cevap: İşaret parmağına yüzük takmanın hükmü nedir?

Muhasibi
Soru: Başparmağa veya işaret parmağına yüzük takmak mekruh mudur?
Cevap: Yüzüklerin işaret veya başparmağa takılmasını yasaklayan herhangi bir delil mevcut değildir. Fakat sadece taharette kullanılan sol elin parmaklarına takılması hoş karşılanmamıştır. Konu ile ilgili olarak rivayet edilen hadislerin bazısında Peygamberimizin yüzüğü sağ eline, bazında ise sol eline taktığı bildirilmektedir. Bu yüzden Hanefî ve Şafiîlere göre yüzüğü sağ ele takmak daha faziletli iken Malikîlere göre sola ele takmak daha faziletlidir.
Yüzük sol ele takıldığı zaman taharet esnasında yani tuvalette su ile temizlik yapıldığı zaman parmaktan çıkartılır, çünkü sol elle taharet edilir.
İmam Nevevî ulemanın yüzüğü sağa veya sola takmanın cevazında müttefik olduklarını fakat hangisinin daha efdal olduğunda ihtilâf ettiklerine işaret ettikten sonra, İmam Malik’in sol ele takmayı müstehap, sağa takmayı ise mekruh gördüğünü kendi mezheplerin de (Şafiîlerde) ise sağ elin daha efdal olduğunu söyler. (KAYNAK: Sünen-i Ebu Davud Terceme ve Şerhi, Necati Yeniel, Hüseyin Kayapınar, Şamil Yayıncılık, İstanbul, 2000, c: 14, s: 316-317.)

Okudunuz mu?  Baba bir anne ayrı olan kardeşler özmü üvey mi

rüyada işaret parmağına yüzük takmak, işaret parmağına yüzük takmanın hükmü, işaret parmağına yüzük takmanın anlamı

Bu kategoride yer alan Ecmain Ne Demek? Ecmain nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İşaret parmağına yüzük takmanın hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.