Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:38
Sure Ayet
Yönetici

Kevser suresi ile ilgili hadisler

Kevser suresi ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Kevser suresi ile ilgili hadislere ihtiyacım var Kevser suresi hakkında hadisi şerifler yayımlar mısınız ?


Yorum: Kevser suresi ile ilgili hadisler

Hoca
Kevser suresinin faziletleri ilgili hadisler

Hadislerle Surenin Fazileti:

İmam Ahmed, Enes b. Malik’ten rivayet etti: "Rasulullah (s.a.) hafifçe uyudu. Bir müddet sonra tebessüm ederek başını kaldırdı. Ya o oradakilere ya da onlar ona: Niçin güldüm(n)? dediler. Rasulullah (s.a.) buyurdular ki: "Az önce bana bir sure indi. (Ve okudu): "Bismillahirrahmanirrahim. Hakikat biz sana Kevser’i verdik." Sonuna kadar bitirdi. Kevser nedir bilir misiniz? dedi. Allah ve Rasulü en iyi bilendir, dediler. Buyurdu ki: Rabbimin bana cennette verdiği bir nehirdir. Onlardan bir kul geri kalır. "Ya Rabbi. O da ümmetimdendir." derim. "Rabbim bana senden sonra neler yaptılar bilmiyorsun." buyurur."

Okudunuz mu?  Kuranda geçen ilim ile ilgili ayetler

Müslim (lafız onundur), Ebu Davud ve Nesai Enes’ten rivayet ettiler: "Rasulullah (s.a.) mescidde aramızda iken bir miktar uyur gibi oldu. Sonra tebessüm ederek başını kaldırdı. Seni güldüren nedir Ya RasulAllah! dedik. "Bana az önce bir sure indirildi, dedi ve okudu: "Bismillahirrahmanirrahim. Hakikat biz sana Kevser’i verdik. O halde Rabbin için namaz kıl, kurban kes. Sana buğzeden, zürriyetsiz olan şüphesiz odur." sonra "Kevser nedir bilir misiniz?" buyurdu. Allah ve Rasulü en iyi bilendir, dedik. O Rabbim azze ve celle’nin bana vadettiği bir nehirdir. Onun üzerinde çok hayırlar vardır. O kıyamet günü ümmetimin geleceği bir havuzdur. Kapıları gökteki yıldızlar sayısıncadır. Onlardan bir kul geri kalır da: Rabbim. O da benim ümmetimdendi, derim. Buyurur ki: "Sen, senden sonra neler yaptığını bilmiyorsun?"

Okudunuz mu?  Felak ve Nas sureleri ne zaman okunur?

kevser suresi ile ilgili hadisler, kevser suresiyle ilgili hadis, kevser suresi fazileti ve sırları

Bu kategoride yer alan Kuranı Kerimde şeytandan Korunma Ayetleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kevser suresi ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.