Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:39
Sure Ayet
Yönetici

Kafirun suresi indiriliş sebebi

Kafirun suresi indiriliş sebebi

Kayıtsız Üye
Kafirun suresi indiriliş sebebi nedir Kafirun suresinin neden nazil olduğu hakkında bilgi verir misiniz ?


Cevap: kafirun suresi indiriliş sebebi

Hoca
kafirun suresi indiriliş sebebi

Nüzulü
Mushaftaki sıralamada yüz dokuzuncu, İniş sırasına göre on sekizinci sûredir. Mâûn sûresinden sonra,Fîl sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Medine’de indiğine dair rivayet de vardır.[1] Tefsirlerde anlatıldığına göre Kureyşliler Hz. Peygamber’den bir sene kendi ilâhlarına tapmasını, bir sene de kendilerinin onun İlâhına tapmalarım istemişler. Hz. Peygamber de "Kendisine bir şeyi ortak koşmaktan Allah’a sığınının!" demiş; bu kez Kureyşlİler, "Bizim ilâhlarımızdan bazılarım istilâm et (öp, el sür), biz de seni tasdik edip ilâhına ibadet edelim" demişler. Bunun üzerine Kâfurun sûresi İnmiştir. [2]
Diyanet tefsiri

Okudunuz mu?  Kuranda geçen yağmur ile ilgili ayetler

Kâfirim sûresi Mekke’de inmiştir. Allah’ı birleme, şirk ve sapıklıktan uzak olmayı açıklayan sûredir. Müşrikler Hz Peygamber (s.a.v)’i anlaşmaya çağırdılar ve bir sene onun kendi ilâhlarına ibadet etmesini bir sene de kendilerinin onun ilahına ibadet etmelerini teklif ettiler. Bunun üzerine kâfirlerin bu heveslerini kesmek, iki grup yani mü’minlerle putperestler arasındaki çekişmeyi gidermek ve bu sapık fikrin ne şimdi ne de gelecekte uygulanmasının mümkün olmayacağını kafirlere bildirmek üzere bu sûre indi.

Okudunuz mu?  Felak Nas sureleri okununca büyü bozulur mu?

Yorum: Kafirun suresi indiriliş sebebi

Kayıtsız Üye
teşekürler işime çok yaradı


kafirun suresi neden indirilmiştir, Kafirun suresinin indirilis nedeni sebebi nüzülü, kafirun suresi nerede indi

Bu kategoride yer alan Kuranda anne baba ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kafirun suresi indiriliş sebebi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.