Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:40
Sure Ayet
Yönetici

Ayetel kürsi bilgiler

Ayetel kürsi bilgiler

Kayıtsız Üye
Ayetel kürsi hakkında bilgilere ihtiyacım var bana Ayetel kürsinin okunuşu ve yazılışı hakkında bilgiler yazar mısınız ?


Ayetel kürsi yorumu

Kayıtsız Üye
Ayetel kürsi yorumuna ihtiyacım var bana Ayetel kürsi hakkında eğitici bilgi verir misiniz ?


Cevap: ayetel kürsi yorumu

Fetva Meclisi
Ayetel kursi anlamı oku

MEAL:
255- Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur. O daima diridir (hayydır), bütün varlığın idaresini yürüten (kayyum)dir. O’nu ne gaflet basar, ne de uyku. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. İzni olmadan huzurunda şefaat edecek olan kimdir? O, kullarının önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar ise, O’nun dilediği kadarından başka ilminden hiç bir şey kavrayamazlar. O’nun kürsisi, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Onların her ikisini de görüp gözetmek O’na bir ağırlık vermez. O çok yücedir, çok büyüktür.

Okudunuz mu?  Şifa Ayetleri (arapça metinleriyle)

Cevap: ayetel kürsi bilgiler

Hanzala
forumduasi.com/kuran-ile-ilgi-yazilar-makaleler/14602-ayetel-kursi-arapcasi-anlami-ve-videosu.htmlayetel kürsi bilgi

Okunuşu:

– Allahu lâ ilâhe illâ hu, elhayyul kayyum, lâ te’huzûhu sinetün velâ nevm, lehu mâ fiys semâvâti ve mâ fiylard, men zelleziy yeşfeu indehu illâ biiznih, yâ’lemu ma beyne eydiyhim ve ma halfehüm, velâ yuhıytune bişey’in min ilmihî illâ bimâ şa’, vesiâ kürsiyyühüs semâvâti vel arda, velâ yeuduhu hıfzuhuma, ve huvel âliyyül azıym.’

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi okuyarak uyanmak

Anlamı:

ALLAH ki, Tanrı yoktur ancak O vardır, diridir ve kendi kendine kâimdir; ne uyuklaması ne de uyuması sözkonusudur; yerde ve göklerde ne varsa O’nun içindir; O’nun katında kim şefaat edebilir ki izni olmaksızın; bilir önlerinde ve arkalarında olanların hepsini; izni olmadan ilminden bir şeyi kapsamak mümkün değildir; kürsüsü semâları ve yeri içine almıştır; koruması dışında bir şey kalamaz; yüce ve azamet sahibidir.

Okudunuz mu?  Felak ve Nas sureleri ne zaman okunur?

Bilgi:

-Bakara sûresi içinde bir âyet vardır ki, O, Kur’ân âyetlerinin reisidir. O, bir evde okunduğu zaman, içeride şeytan varsa mutlaka çıkar. Bu, Ayet-el Kürsî’dir!..’

Buyuruyor bir hadîs-i şerîf’te Hazreti Resûl aleyhi’s-selâm.

&

Gene buyuruyor Hazreti Rasûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem:

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin ahlakı ile ilgili ayetler

"Her şeyin bir zirvesi vardır. Kur’ân’ın zirvesi de Bakara sûresidir. Bakara sûresinin içersinde bir âyet vardır ki, o Kur’ân âyetlerinin reisidir. Ayet-el Kürsî!.."

&

Bir gün Hazreti Resûl aleyhi’s-selâm yanında bulunan Ebû Münzir’e şöyle sordu:

-Yanındaki Allâh’ın kitâbında hangi âyet daha büyüktür biliyormusun?

Okudunuz mu?  Mürşit ile ilgili ayetler kuranı kerimin neresinde gecer

-Allâhu lâ ilâhe illâ hu el hayyul kayyum. dedi. Rasûlullah:

-Ey Ebû Münzir. İlim sana kutlu olsun!..’ buyurdu.

Bu hadîs-i şerîflerin dışında daha bir çok hadîs-i şerîf vardır; Ayet-el Kürsî’nin faziletinden bahseden; bunların önemli bir kısmı da namazların farzlarının hemen akabinde okunmasını tavsiye eder. Yani, farzı bitirip selâm verdikten hemen sonra!..

Okudunuz mu?  Kuranda yetim ayetleri, yetim ile ilgili ayetler

Ayrıca Ayet-el Kürsî’nin eve girildiğinde, evden çıkıldığında, önemli bir işe başlanılmasında, uyumadan önce okunmasının çok büyük faydalar hasıl edeceği hakkında da pek çok haber ulaşmıştır.

Günlük çeşitli tehlikelerden korunmak için sabahları, yedi defa okunması, altısının altı yöne üflendikten sonra, yedincisinin yutulması da tavsiyeler arasındadır.

Okudunuz mu?  Kuranı kerimin ilk inen suresi hangisidir

Ruhaniyeti son derece güçlendirici bu âyetin kırkbin defa okunmasının da çok büyük faydalar temin edeceğinden bahsedilmiştir, bu işin önde gelen tecrübelilerince.

Bu kategoride yer alan Ayetel kürsi indiriliş sebebi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayetel kürsi bilgiler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.