Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:41
missa09
Abone

Deccal dabbe nedir

Deccal dabbe nedir

Kayıtsız Üye
deccal ve dabbe ne demektir bilgi verir misiniz


Cevap: deccal dabbe nedir

Fetva Meclisi
DECCÂL

Deccâl Nedir?
Sözlükte, bir şeyi örtmek, yaldızlamak veya boyamak manasındaki ‘decl’ kökünden türemiş bir sıfat olup, çok yalancı, aldatıcı, hilekâr demektir.
Kavram olarak ‘deccâl’, ahir zamanda ortaya çıkıp, göstereceği olaganüstü yeteneklerle insanları dalâlete sürükleyeceği kabul edilen kişidir.

Okudunuz mu?  Şaban ayında hangi olaylar meydana gelmiştir?

DÂBBETÜ’L-ARZ NEDİR?

Sözlükte "canlı, hafif yürüyen, debelenen, binek hayvanı, nüfûz ve sirâyet eden" anlamlarına gelen dâbbe kelimesi ile yeryüzü anlamına gelen arz kelimesinin birleşmesinden oluşan bir terkiptir. Bu terkip Kur’ân-ı Kerim’de bir âyette geçmiş ve ağaç kurdu anlamında kullanılmıştır (Sebe’ 34/14). Ayrıca "Dâbbetün mine’l-arz" şeklinde, kıyamet alameti olarak bir âyette geçmiştir: "O söz başlarına geldiği (kıyamet yaklaştığı) zaman, onlara yerden bir dâbbe, (yaratık) çıkarırız da, bu onlara insanların âyetlerimize kesin bir îmân getirmemiş olduklarını söyler." (Neml, 27/82). Bunların dışında dâbbe kelimesi, Kur’ân’da 12 âyette her türlü canlı anlamında kullanılmıştır. Kıyametin alameti olarak yerden çıkacağı bildirilen dâbbetü’l-arzın nasıl bir yaratık olduğu ve ne zaman çıkacağı bildirilmemiştir. (İ.K.)



Cevap: deccal dabbe nedir

Kayıtsız Üye
Decal ve dabbeyi ayıran özellikler nelerdir

Okudunuz mu?  Kötülerin şerrinden korunmak için dua

deccal ve dabbe, deccal ve dabbe nedir, dabbe ve deccal nedir

Bu kategoride yer alan Yanlış fetva vermek ile ilgili hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Deccal dabbe nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.