Anasayfa
26 Ağustos 2021, 3:36
Sure Ayet
Yönetici

Ayetel kürsi nerede indirilmiştir

Ayetel kürsi nerede indirilmiştir

Kayıtsız Üye
Ayetel kürsi nerede indirildi kısaca bilgi verir misiniz Ayetel kürsi nerede nazil olduğunu açıklar mısınız ?


Cevap: Ayetel kürsi nerede indirilmiştir

Şema
< ayetel kürsi adını nerden almıştır >
İçinde geçen "Kürsi" kelimesinden.
< ayetel kürsi ne zaman indi >
Medine döneminde..
< ayetel kürsi nasıl inmiştir >
Cebrail as tarafından efendimize

Okudunuz mu?  Nur suresi 3. ayette zina eden erkeğin müslüman bir kadınla evlenemeyeceği yazıyor

Ayete’l-Kürsi

BAKARA 255. AYET-
Allah (ibadete lâyık olan yalnız O’dur). O’ndan başka ilâh yoktur. Hayy’dır, Kayyûm’dur. O’nu ne bir uyuklama alır ne de bir uyku. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi yalnız O’nundur. O’nun izni ile olmaksızın nezdinde kim şefaat edebilir? O önle-rindekini de arkalarmdakini de bilir. O’nun ilminden kendisinin dilediğinden başka biç bir şeyi kavrayamazlar. O’nun Kûrsisi gökleri ve yeri kucaklamıştır. Onları koruması O’na ağır gelmez. O Aliyy’dir, Azîm’dir.
—————

Okudunuz mu?  Kuranda geçen selam ile ilgili ayetler

Bu ayet-i kerime insanın kalbini Allah’ın azameti, heybeti, celâl ve kemali ile doldurur. Yüce Allah’ın ulûhiyyet, egemenlik ve kudretiyle tek başına ve eşsiz olduğunu göstermektedir. O her an kâinatı yönetendir. Yarattıklarının hiç bir şeylerinden gafil değildir. Göklerde ve yerde her şeyin mutlak malikidir. O’nun izni olmadıkça hiç bir kimse şefaate cesaret edemez. Varlık alemindeki her şeyi O bilir. O’nun ilmi küçük büyük mahlûkatm bütün durum ve işlerini kuşatır. Bütün yaratıkların işlerini çekip çevirmesine rağmen, bütün eşyayı kuşatan bilgisine rağmen O, şanı pek yüce olandır. Asla yenik düşürülemeyen, kahir olandır. Kendisinin dışındaki her şey üzerinde, mutlak mülk ve kudret sahibi olan, Azîm olandır. O bakımdan insanların gurura kapılmalarına ve Allah’ın azameti önünde büyüklük taslamalarına yer yoktur.

Okudunuz mu?  Ömür ile ilgili Ayetler

ayetel kürsi nerede indirildi, ayetel kürsi nerede indirilmiştir, ayetel kürsi adını nerden almıştır

Bu kategoride yer alan Yalan ile ilgili ayetler ve hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayetel kürsi nerede indirilmiştir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.