Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:52
missa7
Abone

Tevekkül ile ilgili hadis

Tevekkül ile ilgili hadis

Kayıtsız Üye
tevekkül ile ilgili hadis


Cevap: tevekkül ile ilgili hadis

Altundal
İmran İbnu Husayn r.a anlatıyor : " Resûlullah s.a.v : Ümmetimden yetmişbin kişihesaba çekilmeden cennete girecektir ! " buyurdular. Kendisine : " Ey Allah’ın Resûlü ! Bunlar kimlerdir ? " diye sual edildi.
" Onlar, kendilerine dağlamayanlar, rukyeye başvurmayanlar, uğur-suzluğa inanmayanlar ve Rablerine tevekkül ederlerdir ! " buyurdu.
Ukkâşe radıyAllahu anh kalkıp : " Ey Allah’ın Resûlü ! Dua buyur, Allah beni onlardan kılsın ! " dedi. Aleyhissalatu vesselam : Sen onlardansın ! müjdesini verdi. Bir başkası daha kalkıp : Ey Allah’ın Resûlü ! Beni de onlardan kılması için Allah’a dua ediver ! , dedi. Aleyhissalatu vesselam : O hususta Ukkâşe senden önce davrandı ! , cevabını verdi."

Okudunuz mu?  Vefat eden yakınını rüyada görmek için dua

Müslim :1.C.218.N – Edebü’l Müfred : 2.c.911.N
… Ömer r.a dan :Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurur : Şayet sizler Allah’a hakkıyla tevekkül etseniz, kuşlara rızık verdiği gibi size de rızık verir ki onlar, aç karınla giderler ve tok karınla dönerler.

Okudunuz mu?  İnsan dünyaya ilk nasıl gelmiştir

İbni Mace : 10.c.4164.n – Tirmizi : 4.c.2447.n – Ahmed :

… Abdullah b. Mes’ud’dan rivayet olunmuştur ; dedi ki : Rasûluilah s.a.v üç defa, : " Uğursuzluğa inanmak şirktir, uğursuzluğa inanmak şirktir " buyurdu.
Oysa bizden – kalbinde bu düşünce geçmeyen bir kimse – yoktur. Fakat Allah bu duyguyu tevekkülle giderir.

Okudunuz mu?  SemiAllahü limen hamideh rabbena lekel hamd anlamı

Ebu Davud : 4.c.3910.n – Edebu’l Mufred : 2.c.909.n – İbni Mace : 9.c.3538.n

… Enes b. Mâlik r.a’dan rivâyete göre, diyor ki : Bir adam Peygamber s.a.v’e : Ey Allah’ın Rasûlü ! devemi bağlayıpta mı Allah’a tevekkül edeyim, yoksa salıveripte mi Allah’a tevekkül edeyim ? diye sordu Rasûlullah s.a.v şöyle buyurdu : Deveni bağla sonra Allah’a tevekkül et

Okudunuz mu?  Hangi parmağa yüzük takılmaz?

Tirmizi : 4.c.2636.N – İbni Hibban : el-ihsan : 2 / 50 – Müsnedi Şihab : 1 / 368 – Hakim : 5 / 158


tevekkül ile ilgili hadisler, tevekkulle ilgili hadisler, tevekkul ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Sabah namazına kalkamadım saat kaçtan sonra kılabilirim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevekkül ile ilgili hadis Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.