Anasayfa
26 Ocak 2024, 5:37
missa06
Abone

Müzikli ilahi dinlemek günah mıdır ?

Yorum: Müzikli ilahi dinlemek günah mıdır ?

Kayıtsız Üye
Müziğin haram olduğu ile ilgili bir sürü hadis var.yani çalgı haramsa ilahilerde de çalgı var o nasıl olacak o damı haram.o zaman çoğu insan günahkar olur


Yorum: Müzikli ilahi dinlemek günah mıdır ?

Omer Faruk
Elinize aldığınız her hadisi istediğiniz gibi kullanamazsınız, sevgili kardeşim.

Okudunuz mu?  Lavabolardan sıçrayan sular temiz mi?

Hadisin öncelikle sahih olması gerekir, ikincisi hadisin söylenme sebebini bilmeniz gerekir, üçüncüsü Kur’an bu konuda bir haram koymuş mu onu bilmeniz gerekir, dördüncüsü; haram olduğunu açık olarak belirtmesi gerekir. Bu anlamda varolan hadislerin hiçbiri müziğin haramlığına değil, müziğin kullanış şekline dairdir. Ayrıca Kur’an’da da müziğin haram olduğuna dair ayet yoktur.

Okudunuz mu?  Anneme el kaldırdım

Rasulullah’ı medine’de hicreti esnasında karşılayan kadınlar onu teflerle ve söyledikleri şarkılarla karşılamışlardı. Rasulullah’ın bunu kınayan bir hadisi yok. Dolayısıyla, eğer haram olsaydı Rasulullah orada kesin bir dille uyarır ve haram olduğunu söylerdi. Diğer hadislere gelince müziğin günaha, harama çağrı olarak kullanılması ile ilgilidir.

Okudunuz mu?  Cennet bir mekan mıdır ? Yoksa herkesin cenneti ayrı mıdır ?

Müziği kayıtsız şartsız yasaklamak tabiattaki bütün farklı sesleri yasaklamaktır. Müslümanların çocuklar için yapacağı çizgi filmler, normal filmler ya da gösterilerin müziksiz olduğunu düşünün. Bir çağrı filmini müziksiz düşünün anlamını tamamen yitirir.

Selametle kalın kardeşim, allah-u A’lem…

Bu kategoride yer alan İlahi ente maksudi ve rızake matlubi ne demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müzikli ilahi dinlemek günah mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.