Anasayfa
17 Nisan 2022, 4:06
Siyer
Yönetici

Hazreti Ali ile Hazreti Fatmanın Düğün Yemeği

Hazreti Ali ile Hazreti Fatma’nın Düğün Yemeği

BouGie
Hazreti Ali (ra) ile Hazreti Fatma (r.anha)’nın Düğün Yemeği

Hazreti Ali (ra) ve Hazreti Fatma (r.anha)’nın düğün yemekleri için, Efendimiz (asm), Hazreti Bilâl’e Dört beş avuç un, ekmek yapılsın ve bir deve yavrusu kesilsin. diye emretti.

Okudunuz mu?  Kutlu Doğum Şiirleri

Hazret-i Bilâl diyor ki: Ben yemeği getirdim. Mübarek elini üstüne vurdu. Sonra taife taife sahabeler geldiler, yediler, gittiler. O yemekten, arta kalan kısmına yine bereketle dua etti. Bütün eşlerine, birer kâse göndertti ve dedi ki: Hem yesinler, hem yanlarına gelenlere yedirsinler.

Okudunuz mu?  Bedir savaşında şehit düşen sahabi sayısı kaçtır?

Böyle mübarek bir ailenin düğün yemeğinde, böyle bir mucize olması normaldir ve gereklidir.


Yorum: Hazreti Ali ile Hazreti Fatma’nın Düğün Yemeği

ATİE
ne güzel bir aile ne güzel bir ümmet ve ne güzel bir peygamber onunla ynı sofrada oturmak ve gül cemaline bakmak ne büyük bir şeref

Bu kategoride yer alan Bitmeyen Arpa Mucizesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hazreti Ali ile Hazreti Fatmanın Düğün Yemeği Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.