Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:43
missa0555
Editor

Allah’ın zati ve subuti sıfatları ne demektir

Allah’ın zati ve subuti sıfatları ne demektir

Kayıtsız Üye
Allahın zati ve subuti sıfatları ne demektir


Cevap: Allah’ın zati ve subuti sıfatları ne demektir

maydın
Sübûtî sıfatlar; Allah’ın hangi nitelik ve özelliklere sahip olduğunu anlatan sıfatlardır. Bunlar; hayat, ilim, semî’, basar, irade, kudret, kelam ve tekvîn olmak üzere sekiz tanedir.

Okudunuz mu?  İslamda bakire olmayan biriyle evlenmek doğrumudur?

Zati sıfatlar Sadece Allah Teâlâ’nın zâtına mahsus olan, yaratıklarından herhangi birine verilmesi câiz ve mümkün olmayan sıfatlardır. 6 tanedir. Vücud, Kıdem, Beka, Vahdaniyet, Muhalefetün Li’l-havadis, Kıyam Binefsihi


Yorum: Allah’ın zati ve subuti sıfatları ne demektir

Kayıtsız Üye
Kısa ve net mükemmel Teşekkürler Sınavdan 100 aldım


Yorum: Allah’ın zati ve subuti sıfatları ne demektir

Kayıtsız Üye
mumsema diğer sitelerden daha iyi bilgi veriyor , başarılı bir site . çok güzel bir site.

Okudunuz mu?  Sekine Duası Fazileti Ve Duanın Açıklaması Ile Türkçe Okunuşunu Görmem Mümkün Olabilir Mi?

Kayıtsız Üye
ZATİ VE SUBUTİ SIFATLAR

Allah(cc) ‘ne ait sıfatlardır.

BUNLAR:

ZATİ sıfatlar :

Vücut , kıdem , beka , vahdaniyet , muhallefetün lil havadis , kıyam bir nefsihi ‘dir.

SUBUTİ sıfatlar :

Hayat , ilim , kudret , tekvin , basar , irade , sem’i , kudret ‘ tır.


Kayıtsız Üye
Mumsema diğer sitelerden daha iyi
Öbür siteler istediğim şeyi cevaplamıyor

Okudunuz mu?  Ergenlik döneminde asilik

Mehmet V
Selam! Allah’ın rızasını gözeterek, salih ameller işlemek arzusunda olan kardeşlerimize asla bir lafım olamaz.. Niyet esastır.. Lakin; ”uydurduğu yalanı Allah’a isnad edenden daha zalimi kim olabilir?!” mealindeki ayet de açıktır. Bu sebeple; yüce Allah ile ilgili tespitler, vahyettiği ayetler ve öğütler ile kesin olarak örtüşmelidir. Evet, tekbir Allah ve O’nun; ”Ol!” emri ile varettikleri vardır yalnızca.. Fakat, ayetlerde de açıkça belirtildiği üzere; son derece nankör, son derece bencil, son derece zalim, son derece cahil ve son derece açgözlü olmuş olan insan, aynı zamanda da, Allah’ın kendi ruhundan üflediği bir kul varlıktır ve bilinebilen bütün iyilikleri ve güzellikleri de bu sebepten dolayı ruhunda taşımaktadır. Her şeyde olduğu gibi, asla sahibi değildir, ama taşımaktadır! Vefatından sonra da, yaklaşık bir gün kadar ayrılacak olsa bile, Allah’ın emri ve vaadi gereği Din Günü’nde tekrar taşımaya başlayacak ve ilelebed taşıyacaktır. Kur’an’ı Kerim’de açık olarak bildirildiği üzere, en büyük cihad Kur’an öğretmektir. Kur’an’ı taşımak ise, yine ayetlerde belirtildiği üzere dağların dahi başaramayacağı bir iştir! Allah’ın birliğine ve Din Günü’ne kesin olarak iman edenler ve de Allah’ın dışında birtakım güçlere bel bağlamayanlar için Kur’an öğrenmek ise, Kur’an’ı anlamakla mümkündür. Anlamadığı halde bildiğini söyleyenin aklı da, hiç istenmez ama maalesef örtülmüş demektir. Müminler içinse, Alim olan Allah’tır ve kullarına bildirdiği ayetler esastır. Biz kulların imanı, Allah’ın izni ile kalbi olmadıkça da, asla müslüman olamayız, mü’min olmak ise hayalden ibarettir. Yani şu anda olduğu gibi dilimle ve yazımla yaptığım bir yorum ise, benim samimiyetime değil, söylediğime, yazdığıma delalettir sadece.. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz kardeşlerim. Kalplerde olanı bilen yalnızca Allah’tır. İbadetlerin en büyüğü de, Allah’ı kalben anmak ve kalben zikretmektir. Lafı uzatmadan kardeşlerim, demem odur ki; eğer Allah ise anılan, çok dikkat edelim, O’nun Es-Samed (bütün noksanlıklardan münezzeh) olduğunu, nefsimizin ise, kibre ve ateşe uzanan yolda sadece bir durak olmadığını bilelim. Allah’ın rahmeti üzerimize olsun kardeşlerim. Cümlemize, İman ve afiyet diliyorum.

Okudunuz mu?  Kayınvalidem benim hakkımda konuşuyor Dinen ne yapmalıyım?

subuti ne demek, Allahin zati sifatlari, zati ve subuti ne demek

Bu kategoride yer alan Beladan kurtulmak için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ın zati ve subuti sıfatları ne demektir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.