Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:35
missa8
Abone

Dededen kalan miras nasıl paylaştırılır?

Dededen kalan miras nasıl paylaştırılır?

muhittin alan
biz 6 erkek 5 kız annem hayata babam vefat etmiş dedemızden kalanmlı nasıl taksım yaparım teşerürler


Cevap: Dededen kalan miras nasıl paylaştırılır?

rana
Allah babanıza rahmet etsin, sizi de ona karşı iyilerden kılsın.
Kalan malın toplamını değer olarak belirledikten sonra,
– Annenize malın % 12,5,
– Kızların her birine % 5,147,
– Erkeklerin her birine de % 10,294 sini verirsiniz.

Okudunuz mu?  Yellenmek İle ıslanan çamaşır Necis midir

(a) Çocuklar ve ana-babanın mirası: "Allah size evlâtlarınızın miras taksimi hususunda, erkeklerin paylarının kızların iki katı olmasını emretmektedir. Eğer bütün çocuklar kız olup ve sayıları ikiden fazla ise, bunların payı ölenin bıraktığı malın üçte ikisidir. Eğer mirasçı bir tek kız ise mirasın yarısı onundur. Eğer ölen ana ve baba ile birlikte çocuklar da bırakmışsa ana ve babanın herbirini terekeden payı altıda birdir. Şayet ölenin çocuğu bulunmayıp da, mirasçı olarak ana ve babası kalmışsa, ananın payı üçte birdir. Eğer ölenin kardeşleri varsa terekenin altıda biri ananındır. Bu paylar, ölenin borçları ödenip, vasiyeti de yerine getirildikten soma hak sahiplerine verilir. Baba ve çocuklardan, hangisinin size fayda bakımından daha yakın olduğunu, siz bilemezsiniz. Bu, Allah tarafından farz kılınmıştır. Şüphesiz ki Allah, her şeyi çok iyi bilen, hüküm ve hikmet sahibidir" (en-Nisâ, 4/11).

Okudunuz mu?  Ahirette insanların toplandıkları yere ne ad verilir

b) Karı-kocanın mirası: "Eğer hanımlarınızın çocukları yoksa, bıraktıkları mirasın yarısı sizindir. Şayet çocukları varsa bıraktıkları mirasın dörtte biri sizindir. Bu paylar, ölenin vasiyeti yerine getirildikten ve varsa borcu ödendikten sonradır. Eğer siz çocuk bırakmadan ölürseniz, geriye bıraktığınız mirasın dörtte biri hanımlarınızındır. Şayet çocuklarınız varsa, bıraktığınız mirasın sekizde biri hanımlarınızındır. Bu paylar, yaptığınız vasiyetler yerine getirilip ve varsa borcunuz ödendikten sonra verilir" (en-Nisâ, 4/12).)

Okudunuz mu?  İş yerine sekreteri işe almak caizmi? (karşı cins)

Cevap: Dededen kalan miras nasıl paylaştırılır?

Hoca
Kardeşler
Miras konusunda Misafir sorusu olaraksorulmaz.
Neden mi? çünkü soruya cevap verirken sormamız gereken bir kaç soru oluyor ama cevap verecek olmadığı için cevap yarım kalıyor.

örneğin: Dedenin başka çocukları yani bu yazılan şahısların amcaları yok mu?

Okudunuz mu?  Yemek yerken ayak ayak üstüne atmak günah mıdır

dededen kalan miras nasıl paylaşılır

Bu kategoride yer alan Çok günah işledim bu günahları nasıl affetiririm başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dededen kalan miras nasıl paylaştırılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.