Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:00
Sozler
Yönetici

Allaha şükür sözleri

Allaha şükür sözleri

Kayıtsız Üye
Allah’a şükür hakkında anlamlı sözlerine ihtiyacım var bana Allah’a şükür etmek ile ilgili anlamlı sözler yayımlar mısınız ?


Cevap: Allah’a şükür sözleri

Fetva Meclisi
Çok şükür ifadesi hangi durumlarda kullanılır?
İnsanlar, kendilerine yapılan iyiliklerden dolayı mutlu olurlar. Kendilerine iyilik yapanlara teşekkür ederler. Onları daima iyi duygularla anarlar. Çünkü iyilik yapanları hatırlayıp anmak, güzel bir davranıştır. Eşyalarını bizimle paylaşan arkadaşımıza teşekkür ederiz. Ona olan memnuniyetimizi ifade ederiz. Yine bizleri bakıp büyüten ve bugünlere gelmemizi sağlayan anne ve babamıza her fırsatta teşekkür ederiz. Onları üzecek davranışlardan uzak dururuz. Onlara güzel bir şekilde davranırız.

Okudunuz mu?  Alimlerden kıymetli sözler

Allah’a sukur duası Allah’a Şükür Etmek Sözleri ve DuasıBizlere sayamayacağımız kadar nimet ve güzellikler veren Allah’a da teşekkür etmemiz gerekir. Peygamberimiz Hz. Muhammed, İnsanlara teşekkür etmeyi bilmeyen Allah’a da şükredemez. 1 buyurarak hem insanlara hem de Allah’a teşekkür etmemizi istemiştir. Sahip olduğumuz her şeyi bize Yüce Rabbimiz vermiştir. Bunların karşılığında bizlere düşen görev, Allah’a şükretmektir.

Okudunuz mu?  Olumlu düşünce ve iyimserlik ile ilgili sözler

Nasrettin Hoca’dan Allah’a Şükür etmesi ile ilgili sözü
Hoca, eşeğini kaybetmiş. Bir yandan aranıp duruyor, bir yandan da arada bir ellerini göğe açıp, Allah’ım sana şükürler olsun! diye dua ediyormuş.
Hoca’yı görenler sormuşlar:
Hoca Efendi insan eşeğini böyle mi arar? Ne için şükredip duruyorsun?
Hoca onlara bakarak cevap vermiş:
Neden şükretmeyecekmişim? Ya eşeğin üzerinde ben olsaydım, kayıplara karışsaydım, hâlim nice olurdu?
Nasrettin Hoca’dan Seçmeler

Okudunuz mu?  Çevreyi korumakla ilgili sözler

Allah’a Şükür Sözleri

Günlük konuşmalarımızda Allah’a şükür. , Çok şükür. , Hamt olsun. , Allah’a şükürler olsun. gibi ifadeleri sık sık kullanırız. Nasılsınız, iyi misiniz? diye durumumuzu soranlara, Hamt olsun. diye Allah’a şükür sözleri ile cevap veririz. Böylece verdiği nimetlerden dolayı Allah’a teşekkür etmiş oluruz.

Okudunuz mu?  Hafızlar ilgili sözler

Allah, Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurur: …Bana şükredin, nankörlük etmeyin. Allah’a olan şükrümüzü güzel söz ve davranışlarımızla ifade ederiz. Bir yakınımıza kavuştuğumuzda, yolculuktan döndüğümüzde, bir başarı kazandığımızda Allah’a şükrederiz.

Allah’ın verdiği nimetlere şükretmek, nimetleri daha dikkatli kullanmamızı sağlar. Böylece elimizdeki imkânları doğru yerde, doğru zamanda ve uygun bir şekilde kullanmayı
öğreniriz. Yakınlarımızın ve dostlarımızın kıymetini biliriz. Allah’a şükrümüzün bir göstergesi olarak elimizdeki imkânları onun hoşlanacağı şekilde değerlendiririz. Sahip olduğumuz birçok şeyi diğer insanlarla paylaşırız. Allah’ın sevgisini kazanmak için yaptığımız bu paylaşım, ona şükretmektir. Çünkü bizler bu davranışımızla Allah’ın verdiği nimetlerin değerini bildiğimizi göstermiş oluyoruz.

Okudunuz mu?  Çevre temizliği ile ilgili sözler

Çeşit çeşit yiyecekleri, dağları, denizleri, havayı, suyu bizler için yaratan Allah’tır. Ayrıca bize akıl, düşünme ve konuşma yeteneği vermiştir. Yüce Allah’a bizlere verdiği sayısız nimetlerden dolayı şükretmeliyiz. Çünkü Allah, şükredenleri daha fazla nimetle ödüllendireceğini şöyle bildirmiştir: …Eğer şükrederseniz, elbette size daha fazla veririm… Bunca nimete karşılık, Allah’a şükretmemek, bu iyilikleri görmemezlikten gelmek doğru değildir.

Okudunuz mu?  Art niyetlilikle ilgili sözler


Yorum: Allah’a şükür sözleri

Rukiye
ey güzel Allahım sana sonsuz teşekkürler bana bu özellikleri verdiğin için


Allaha şükür sözleri, şükür sözleri, şükür mesajları

Bu kategoride yer alan Aklıma durduk yerden küfürlü sözler geliyor,bunların sebebi takıntı mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allaha şükür sözleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.