Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:16
missa9
Abone

Kabir ziyaretinde nasıl selam verilir?

Kabir ziyaretinde nasıl selam verilir?

Kayıtsız Üye
kabir ziyaretinde nasıl selam verilir


Cevap: Kabir ziyaretinde nasıl selam verilir?

mumsema
Aişe (RadiyAllahu Anha) şöyle demiştir:

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) yanımda gecelediğinde gecenin sonunda Medine kabristanı Baki’ye çıkar ve şöyle dua ederdi:

Okudunuz mu?  Bir mülkün satılması için dua türkçe okunacak dua

Es-Selamu Aleykum Dare Kavmin Mü’minin. Ve Etakum Ma Tuadune Gaden. Mueccelin. Ve İnna İnşaAllahu Bikum Lahikun. Allahummeğfirli Ehli Bakiil Garkadi.’

Duanın Manası: Selam sizlere ey mümin topluluklar yurdunun sakinleri! Yarın meydana gelecek diye vad olunduğunuz şey ölüm size gelmiştir. Sizler, ölüm ile yeniden dirilme arası müddette bekletiliyorsunuz. Bizlerde inşAllah sizlere kavuşacağız. Ey Allah’ım! Bakiul Garkad Medine’de ki mezarlık ahalisine mağfiret eyle.

Okudunuz mu?  Gözyaşı akınca abdest bozulurmu

Müslim 974/102, Nesei 2038, İbni Sünni 592, Beyhaki 4/79, Ahmed 6/180


kabir selamı, kabir ziyaretinde nasıl selam verilir, kabre nasıl selam verilir

Bu kategoride yer alan Elif lam mim ra tilke ayetul kitab vellezi unzile min rabbike başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kabir ziyaretinde nasıl selam verilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.