Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:09
missa94
Abone

Bir Kadın, Bir Veya Bir Buçuk Aylık Hamileyken Düşük Yaptığında,çocuğun Azalarının Oluşup Oluşmadığı

Bir Kadın, Bir Veya Bir Buçuk Aylık Hamileyken Düşük Yaptığında,çocuğun Azalarının Oluşup Oluşmadığı

Kayıtsız Üye
Bir kadın, bir veya bir buçuk aylık hamileyken düşük yaptığında,çocuğun azalarının oluşup oluşmadığını bilmiyorsa, bu kadın lohusa sayılır mı sayılmaz mı?


Cevap: Bir Kadın, Bir Veya Bir Buçuk Aylık Hamileyken Düşük Yaptığında,çocuğun Azalarının Oluşup Olu

Muhasibi
Düşük sonrası kadının durumuyla ilgili genel kaide şudur:

Okudunuz mu?  Vesvese İman Zayıflığından mıdır?

El, ayak gibi uzuvları belirmiş olan bir çocuğun düşmesiyle nifas hali meydana gelir ve çoğunlukla on, on beş gün kadar devam eder. Fakat azası henüz belirmemiş bir düşük ile nifas hali meydana gelmez. Bunun düşmesiyle görülen kan üç gün devam eder ve bunun öncesinde de en az on beş gün temizlik hali devam etmiş bulunursa, bu bir hayız kanı olmuş olur; böyle olmazsa, istihaze (özür) sayılır.

Okudunuz mu?  Peygamberlerin Geliş Sırasına Göre İsimleri

Bunun için bütün organların belirmiş olması şart değildir. Saç ve tırnak gibi bazı organlarının belirmesi, çocuk sayılması için yeterlidir.

Buna göre dört veya altı haftalık bir çocuk, azası henüz belirmemiş bir düşüktür. Bu nedenle düşük sonrası loğusa sayılmazsınız. Düşük ile görülen kan üç gün sürer ve bunun öncesinde de en az on beş gün temizlik haliniz olmuş ise, bu gelen kan hayız kanıdır. Bu iki şarttan biri veya her ikisi yok ise, görülen kan özür kanı olur. Buna göre her vakit için abdest alıp namazınızı kılarsınız.
Selam Ve Dua ile

Okudunuz mu?  Dinden çıkayım diye yemin etmek

6 haftalik dusukte lohusa sayilirmi

Bu kategoride yer alan Hacda Ne Giyilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir Kadın, Bir Veya Bir Buçuk Aylık Hamileyken Düşük Yaptığında,çocuğun Azalarının Oluşup Oluşmadığı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.