Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:09
missa6
Abone

Mekruh olan şeyler nelerdir?

Mekruh olan şeyler nelerdir?

Kayıtsız Üye
Mekruh olan şeyler nelerdir kısaca yazar mısınız? Dinimizde mekruh olan şeylere örnekler verir misiniz ?


Yorum: Mekruh olan şeyler nelerdir?

arifselim
Mekruh, kelime anlamı olarak hoş olmayan şey demektir. Dini bir terim olarak ise mekruh, haram olmayan ama yinede dinimizce yapılması istenmeyen şeylere denir. Mekruhlar iki kısma ayrılır, tenzihen yani helale yakın olanlar ve tahrimen yani harama yakın olan mekruhlardır. Örneğin sünnetin bir zıddını yapmak mekruhtur. Mesela ikinci rekatta da birinci rekatta okuduğu aynı ayetleri okumak gibi.

Okudunuz mu?  İsmi azam duasını ve anlamı

Yorum: Mekruh olan şeyler nelerdir?

Kayıtsız Üye
Mekruh; yapılması dinen doğru bulunmayan, terk edilmesi istenen, yapılmaması yapılmasından daha uygun olan davranışlardır.


mekruh olan şeyler, mekruh olan seyler, dinimizde mekruh olan şeyler

Bu kategoride yer alan Gelin kayınvalidesine bakmakla yükümlüdür? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mekruh olan şeyler nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.