Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:09
missa6
Abone

Gelin kayınvalidesine bakmakla yükümlüdür?

Gelin kayınvalidesine bakmakla yükümlüdür?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben 20 yaşındayım 2 yıllık evliyim kayınvalidemlerle yaşıyorum.
Ama artık ayrılmayı düşünüyoruz anlaşamıyoruz çünkü çok sorun oluyor aramızda ama eşimin ailesi izin vermiyor. Annesi ben yaşlandım gelin bana baksın diyor. Ben iş güc yapmak istemiyorum diyor. Halbuki kayınvalidem daha 34 yaşında kendine bakabilecek durumda hiç bir engeli hastalığı yok yakınında oturan bir gelini daha ve 2 de küçük 6 ve 8 yaşında kızı var. Ben kendi memleketime taşınıp kendi aileme bakmak istiyorum. Ben evin tek kızıyım. Annem astım hastası babamın gözleri net görmüyor ve kendilerine bakamıyorlar hiç bir şekilde temizlik yemek vs. Erkek kardeşim zihinsel engelli aynı şekilde sigara vs içiyor hergün kötü yola düşmeside an meselesi. Ben bunu eşime açıkladım oda kabul etti ama ailesi istemiyor. Eğer giderseniz hakkım helal değil diyor sen benim oğlumu benden koparamazsın diyor seni oğlumdan boşandırırız diyor eğer giderseniz bidaha evimede
almam sizi diyor. Benim sorum burda ben kayınvalideme bakmakla hükümlü müyüm? Eğer eşimin ailesini dinlemeyip kendi ailemin yakınında ev tutsam onların rızasını almadan ayrılsak uzağa kendi ailemin yanına gitsek günaha girmiş olur muyuz? Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin eşlerinin isimleri nelerdir?

Yorum: Gelin kayınvalidesine bakmakla yükümlüdür?

@hmet
< kayınvalideme bakmakla hükümlü müyüm? >
Gelinin Kayınvalidesine Bakma Yükümlülüğü yoktur.
Nikâh akdi esnasında böyle bir şarta evet demedikçe bir kadın kaynanasının hizmetine hukuk olarak mecbur edilemez. Eşinin böyle bir talebe hakkı yoktur. Elbette hukuk olarak bu böyle olmakla beraber, güzel ahlâkı tamamlamak için gönderilen dinimizin mensubu olan bir kadın, böyle bir meseleyi kendisine sorun etmez. Cariye gibi kullanılmak istenen bir kadının da bunu kabul etmesi beklenemez. Ortası bulunmalıdır.


damat kaynanaya fitre verebilir mi

Bu kategoride yer alan Aşkımı nasıl itiraf edebilirim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gelin kayınvalidesine bakmakla yükümlüdür? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.