Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:47
missa7-2
Abone

Kız evlat anne ve babaya ne derece bakmakla yükümlüdür

Kız evlat anne ve babaya ne derece bakmakla yükümlüdür

Kayıtsız Üye
kız evlat anne ve babaya ne derece bakmakla yükümlüdür


Cevap: Kız evlat anne ve babaya ne derece bakmakla yükümlüdür

Desert Rose
Aile içerisinde sevgi, saygı, hürmet ve hizmet gibi konular karşılıklıdır. Eşlerin birbirine karşı görevlerinde ilk adımı kendisi atmaya çalışmalıdır. Eşinden fedakarlık bekleyen önce kendisi yapmalı, anne babasına hizmet isteyen önce eşinin anne babasına hizmet etmelidir. Böylece aile huzuru oluşacak ve sen-ben olayı ortadan kalkacaktır.

Okudunuz mu?  Zihinsel engelliler ölümden sonra hesaba çekilecek mi? cennete gidecekler mi?

Anne baba bakıma muhtaç ise çocukları onlara bakmak zorundadır. Bir kadının hem eşine ve çocuklarına hem de başta anne babası olmak üzere diğer akrabalarına karşı görevleri vardır. Birine karşı görevini yaparken diğerlerini ihmal etmez. Ancak bu görevlerini yerine getirirken eşinin haberdar olması gerekir.

Okudunuz mu?  Yemin edip alınan ürün haram mı

Anne babası bakıma muhtaç olan bir kadının, eşinin rızasını alarak bu hizmeti yapması en güzelidir. Anne Babası hasta olup, bakacak kimse bulunamazsa, kocasından izinsiz gidip hizmet eder. Hatta anne babası gayr-i müslim olup islam diyarında yaşıyorsa onlar da böyledir. (Bezzâziyye; Feteva-ı Hindiyye-Beyrut: 1400 C: 1 Sh: 341 vd)

Okudunuz mu?  Evlilikten korkuyorum

Kadın kocasından izin almadan anne babasını ziyaret edebilir mi?

Cevap 2:

Kadın, İslam hukuku açısından kocasının anne babasına bakmak zorunda değildir. Onun böyle bir yükümlülüğü yoktur. Fakat, onlara bakacak başka kimseleri olmadığı takdirde, kendilerine ihtiyaç duyduklarında, kocası için farz olan bu kutsal hizmete kadının ortak olması, hem dinî hem de insanî bir görevdir.

Okudunuz mu?  Hazreti Mehdi ne zaman çıkacak ?

Bununla beraber, aynı hayatı paylaşan eşlerin huzur ve mutluluğunu, formel hukuk değil, âdâb-ı muaşeret kuralları, fazilet prensipleri, takva kriterleri, insanlık vecibeleri sağlar. Kadının kocasının rızasını kazanması, İslam’da önemlidir. Bunun en kestirme yollarından biri de onun anne babasının gönüllerini hoşnut etmekten geçer.
SİE

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerimin en kısa ayeti hangisidir?

Kredi

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum.
Sorum şu hocam. Herkezin durumu iyi olacak diye bir şey yok. Ve benim iki katlı evim var üst katını kendime yapmak istiyorum. Yakın zamanda evlenicegim için yüklü bir paraya ihtiyacım var. Benim size sorum şu ben 40-000 bin tl yi biriktirerek yaklaşık 2 sene hiç bisey yiyip icmemem lazım. Babam rahmetli annemi tek başına bırakamam. Ne yapmam gerekiyo ?

Okudunuz mu?  Ettehiyyatü anlamı ve duası

Cevap: Kız evlat anne ve babaya ne derece bakmakla yükümlüdür

@hmet
< Babam rahmetli annemi tek başına bırakamam. Ne yapmam gerekiyo ? >
Helal yoldan kazanarak yap, artık yolunu kendin bulursun
Faizli kredi çekerek yaparsan dünyada belki rahat edersin ama ahirette cennet evlerinden mahrum kalırsın

Okudunuz mu?  Ehven-i Şer Konusunda Ayet ve Hadis var mı?

kiz cocugu anne ve babasina bakmakla yukumlumudur, anaya bakmaya kiz cocuklari, Ane babaya bakmak

Bu kategoride yer alan Şeytan sağdan ve soldan yaklaşması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kız evlat anne ve babaya ne derece bakmakla yükümlüdür Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.