Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:36
missa1
Abone

Evlilikten korkuyorum

Evlilikten korkuyorum

NurIsik
Kardesler,

Yillarca evlenebilmek için çok dua ettim ve nice geceleri agliyarak gecirdim. Ilk defa görücü usülüne gittim ve malesef olmadi. Evlenebilmem için daha para biriktirmem gerekiyor. Bu gidisle 1,5 – 2 yil sonra anca yeniden görücü usülüne cikabilirim. Fakat o ilk görücü usülünden bugüne kadar icimde bitmez bilmeyen evlenme korkusu var. Simdi su hususlar var:
1) Kendim bugüne kadar çok yalniz yasadim. Gece gündüz calismaktayim. Disari hayatim ve görüstügüm arkadaşlarım yok.
2) Cok sakin bir insanim. Görücü usülünden sonra en gec 3 ay sonra evlenmem gerekir, fazlasini kaldiramam.
3) Bekar ölmekten korkuyorum.

Okudunuz mu?  Hacı uğurlama duası

Yani birden bire beni korku kapladi. Kalbimi ve zihnimi çok mesgul ediyor. Gece gündüz dua ediyorum, birseylerle mesgul oluyorum, fakat yine bu düsünceler bastiriyor. Avrupada yasadigim için, etrafimda tedavi olabilecegim herhangi bir Müslüman psikolog’da yok.

Napicam bilmiyorum


Cevap: Evlilikten korkuyorum

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz: Dinimizde evlenmenin şer’i delilleri, Kur’an-ı Kerim, hadisler ve ümmetin icması ile sabittir. Evlilik fıtri bir olgudur. Bazı insanlar evlenmekten korkar, bu normal bir durum, ama bu korkularının iki nedeni vardır birincisi maddi ikincisi ise manevi yöndendir. Maddi olarak evlenmekten çekinen insanlar Allah’ın Rezzak olduğuna yeteri kadar iman etmemişlerdir. İnsan asla evlenmekten korkmamalıdır. İbni Mes’ud (ra) "Allah huzuruna bekar olarak varmaktan sakınıp ömrümden on gün kaldığını bilsem evlenmeyi tercih ederim" demiştir. (İhya 2/63) Sizlere evlilik ile ilgili Muhterem Nureddin yıldız Hocamın tavsiyelerini evlilik ile ilgili sohbetlerini dinlemenizi tavsiye ediyorum.


Cevap: Evlilikten korkuyorum

NurIsik
Merhaba kardesim,

Okudunuz mu?  İçinde küfür geçen yani ağızdan çıkan kötü sözlü filmleri izlemek günah mıdır ?

Ben evlilik hakkinda çok dinledim ve okudum. Hatta Nureddin Yildiz Hocamida dinledim. Evet, bende Rabbim Rezzaktir diye görücü usülüne ciktim. Fakat Avrupada birikintiniz, paraniz olmadan evlenmeniz zor. Yalniz dügün masraflari bile çok fazla. Ben evlenmeyi çok istiyorum, çok dua ettim. Fakat neden birden icime böyle korkular girdi bilmiyorum. Evlenememekten korkuyorum. Gecinememekten korkuyorum.

Okudunuz mu?  Vesvese sandığınız şey gerçekse ben kabul ederim

Cevap: Evlilikten korkuyorum

Molla_Efdal
Bu konu yüz yüze konuşulması gereken bir mesele. Biz buradan ne kadar söz söyelesekte biri ile bu meseleyi yüzyüze konuşmanız gerekmektedir. İl ve ilçe müftülüklerine danışarak sorununuz hakkında bilgi edinebilirsiniz.


evlilikten korkuyorum, evlilikten korkanlar için dua

Bu kategoride yer alan Hayvan kısırlaştırmak günah mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilikten korkuyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.