Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:29
missa96
Abone

İçinde küfür geçen yani ağızdan çıkan kötü sözlü filmleri izlemek günah mıdır ?

İçinde küfür geçen yani ağızdan çıkan kötü sözlü filmleri izlemek günah mıdır ?

Kayıtsız Üye
içinde küfür yani ağızdan çıkan kötü sözlü filmleri izlemek günahmıdır ?


Cevap: içinde küfür geçen yani ağızdan çıkan kötü sözlü filmleri izlemek günah mıdır ?

Şems-i Tebriz
İslamda küfür yoktur ve büyük günahtır..İslam dışı filmleri izlemek günah değildir ama bilinçaltını etkiler.Yanlış hareketlere sebep olur.Uzak durmak uygundur.


Yanıt: içinde küfür geçen yani ağızdan çıkan kötü sözlü filmleri izlemek günah mıdır ?

yeşil sancak
< Bu tür İslam dışı filmleri izlemek günah değildir >
neye göre değildir… günahtır veya değildir diyecek kadar bir fetva ilminiz varmı…

Okudunuz mu?  Fatiha duası

Soru: içinde küfür geçen yani ağızdan çıkan kötü sözlü filmleri izlemek günah mıdır ?

Şems-i Tebriz
< İslami akideye uygun olmayan filmleri izlemek, bu tür kitapları okumak günah olmasa da bilinç altı olumsuz etkilerine karşı uzak durmak uygundur. >
sorularla islamdan alıntı

Okudunuz mu?  Yasin-i şerif duasının türkçe anlamı

yeşil sancak
lütfen her islami diye yayın yapan sitelerden alıntı yapmamanız menfaati icabınızdır.. bunun bir kitaba dayanması lazımdır..


Şems-i Tebriz
Sorularla islamiye güvenilir bir sitedir.Bence önce siz kadrosunu bilmeden sui-zan yapmayın..Değerli hocalarımız kaynaklara göre konuşuyorlar.


->Es Pisman<-
Küfürlü filme bakıp kahkaha atarak bel altı argo deyimleri dinlemek yarı çıplak erkek veya kadına bakmak günah mı.. R ivedikten mi bahsediyorsun yoksa hocalarla alay eden sunaldamı. … Hz Adem aş buyuruyorki biz cennetteki yasak nesneyi yemeden önce kalbimiz titredi. Evlatlarım bir işi yapacağınız zaman kalbiniz titrerse vaz vecin buyuruyor. Ben ivedikin filmine bir dakika baktım abimin evinde kalkıp gittim çünki kalbim titredi

Okudunuz mu?  Okul öncesi Dönemde Drama

Şems-i Tebriz
< Kufurlu filme bakip kahkaha atarak bel alti argo deyimleri dinlemek yari ciplak erkek veya kadina bakmak gunahmi.. >
Soruyu soran arkadaş kahkaha atıyorum dememiş ama siz kahkaha attığını iyi biliyorsunuz galiba.

Çıplak erkek ve kadılardan da bahsetmemiş.

Okudunuz mu?  Diyanet'e Göre Yoga Günah Mı?

Sadece argo film izlemek günah mı demiş.Bende İslama muhtelif filmler günah olmasa da uygun değil dedim.Ki bunu sorularlaislam’dan aldım.

Televizyondakilere şehvetle bakarsan günah olur.
Gazete ve dergilerdeki müstehcen resimler ile televizyondaki açık görüntüler gerçek değil resim ve hayal olduğu için onlara bakmak hakiki kadının vücuduna bakmak gibi haram sayılmaz. Ancak şehvet ile bakan bir kimse için haram olur. İbn Hacer Heytemî ile Şirvanî şöyle diyorlar: Aynada veya suda görünen kadın görüntüsüne bakmak haram değildir. Ancak fitneye vesile olduğu takdirde haram olur. (Tuhfetü’l-Muhtâç ve Şirvâni c. 7 s. 192; Halil Gönenç günümüz meselelerine fetvalar – 2 s: 167)

Okudunuz mu?  Sevdiğim kişinin geri dönmesi için muska yaptırsam günah olur mu,caiz mi?

->Es Pisman<-
Siz neden herşeyi üzerinize alıyorsunuz? Sadece konuyla ilgili görüşümü belirttim sizde öyle yapmışsınız. Yazımın tamamını okursanız iki karakterden bahsettim onların filimleri genellikte böyle oluyor. Yumurtadan çıkmadım ve salihte değildim. Eskiden iyi kötü bizde film seyrettik. Tavsiyemide arkadaşa belirttim. Size gelince ben size kaynak vs bir şey sormadım ve sizin görüşünüzde beni ilgilendirmez. Ben sadece soru şahine yöneldim. Lütfen sizde öyle yapınız. Lüzumsuz tartışmalar kalbi karartır. Bizim bu sitede hedefimiz öğrenmek ve öğretmek. Genç sufi ibtiyar kurtla uğraşma ben yorgun bir kürtüm 😉

Okudunuz mu?  Allah'a söz vermek ve tutmamak

yazı hatalarına bakmayın ellerim büyük tel çok küçük


Şems-i Tebriz
Siz herşeyi üzerinize alıyorsunuz derken örnek verir misiniz?Sanki bugüne kadar sizle çok tartışmam olmuşta ben herşeyi üzerime almışım gibi:)Konuyla ilgili görüşünüzü cevabıma gıyaben belirttiyseniz cevap vermek kati hakkımdır.


->Es Pisman<-
Estağfirullah bacım öyle bir şey olmadı bir kez ters düştük bu ikincisi. Sizi ve diğer üyeleri Allah cc için çok seviyorum yoksa zaten siteye gelmem. Ha bir dakka bir üyeyi sevmiyorum o da kendini bilir herif evliyaya küfür ediyor inşAllah hesabını Rabbima verir.

Okudunuz mu?  Caminin önemi nedir?

film izlemek küfür müdür, küfürlü video izlemek günah mı, ciplak kadina bakmak gunahmi

Bu kategoride yer alan Geceleri kapıyı kapatınız. Zira şeytan kapanan bir kapıyı açamaz hadisini açıklar mısınız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçinde küfür geçen yani ağızdan çıkan kötü sözlü filmleri izlemek günah mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.